Sağlıklı Saçlar İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Sağlıklı saçlara kavuşmak yalnıza banyonuzda kullandığınız ürünler değil ayrıca mutfağınızda tükettiğiniz besinlerle de alakalı.

05.12.2018-14:24 - (Son Güncelleme: 05.12.2018-14:21) Sağlıklı Saçlar İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Sağlıklı saçlara kavuşmak yalnıza banyonuzda kullandığınız ürünler değil ayrıca mutfağınızda tükettiğiniz besinlerle de alakalı. Saçlarınızı korumak ve güçlendirmek için tüketmeniz gereken besinlerin başında şunlar geliyor:

Somon: En kaliteli omega-3 kaynaklarından biri olarak bilinen somon balığı, sadece kalp sağlığına değil aynı zamanda saç sağlığına da iyi geliyor. Omega-3 yağ asitleri, saç derisinin elastikiyeti ve yumuşaklığı için etkili bir besin. Dolasıyla bu maddelerin eksikliği, mat saçlara ve saç dökülmesine sebebiyet verebiliyor.

Yumurta: Yüksek bir protein kaynağı olan yumurta 4 temel vitamin içerir; çinko, selenyum, demir ve kükürt. Özellikle içerdiği demir bu konuda çok önemlidir. Çünkü saç köklerine oksijen aktaran hücrelere destek olur.

Badem: Badem, fındık, kaju fıstığı ve ceviz saçlar için faydalı olan kuruyemiş türleridir. Badem, saçların parlak, sağlıklı, nemli kalmasını sağlar ve saç derisinin sağlığının korunmasında başrol oynar. Aynı zamanda E vitamini bakımından zengin olan badem saçların dökülmesini engeler ve saçların daha hızla uzamasını sağlar.

Yoğurt: Yoğurdun barındırdığı proteinler saç sağlığı için önemli proteinlerdir. Üstelik yoğurt B5 vitamini ve D vitamini de içerir. Yoğurt gibi başka süt ürünleri ve peynir çeşitleri de saç sağlığını için olumlu yönde etkiler.

Havuç: Gözlere faydasının yanında saç derisini koruyan A vitamini barındıran havuç sağlıklı saç kökleri için yenmelidir. Saç derisinin sağlıklı olması saçın uzaması, parlak ve güçlü olması bakımından önemlidir. Günlük yemeklerinizde veya salatalarda havuç kullanmanız saç sağlığınızı iyi yönde etkileyecektir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal