Rus Ruletinden Daha Riskli Olan Sebze Açıklandı!

Uzmanlar zehirleme tehlikesi olan sebze hakkında vatandaşlara uyarılarda bulundu. İşte, Rus ruletinden daha riskli sebze…

08.11.2019-15:53 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-15:51)

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mine Pakkaner, Rus ruletinden daha tehlikeli olan bitkiyi açıkladı.

RUS RULETİNDEN DAHA RİSKLİ OLAN SEBZE AÇIKLANDI!

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mine Pakkaner, doğadan toplanan mantarların zehirli olma olasılığının oldukça yüksek olduğunu ifade ederek, "Rus ruletinde bile 6 adetten bir tanesi size gelebilir. Ancak topladığınız iki mantardan biri zehirli. Zehir olan ile olmayan mantarı ayırt edebilmek için uzman olmak lazımdır. Mantar zehirlenmelerinin geri dönüşü de mevcut değil. Ağır karaciğer ve böbrek tahribatına sebep olabilir" şeklinde açıkladı. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mine Pakkaner, pazar tezgahlarındaki kültür mantarlarından hiçbirisinin zehirli olmadığını, bunların da üreticiler tarafından salatalık, domates, patlıcan benzeri yetiştirildiğini ifade ederek, kültür mantarlarının tüketici tarafından her aşamada, her sezonda güvenli biçimde tüketebileceğini kaydetti.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal