Romatizmaya Hangi Besinler İyi Geliyor?

Romatizma, tüm dünyada çok sık rastlanan bir sağlık sorunudur. Eklemlerde meydana gelen iltihaplanmanın yol açtığı romatizmanın ağrılarını azaltan bazı besinler var. Peki romatizmaya iiyi gelen besinler nelerdir?

25.01.2019-13:00 - (Son Güncelleme: 30.03.2021-09:14) Romatizmaya Hangi Besinler İyi Geliyor?

Romatizma, tüm dünyada çok sık rastlanan bir sağlık sorunudur. Eklemlerde meydana gelen iltihaplanmanın yol açtığı romatizmanın ağrılarını azaltan bazı besinler var. 

HASTALIK TAMAMEN ORTADAN KALKMAZ

Romatizma, tüm dünyada milyonlarca insanı etkileyen, bağışıklık sistemindeki sorunlar nedeniyle eklemlerin iç yüzeyinde iltihaplanmalara neden olan kronik bir rahatsızlıktır. Uzun dönemli, tedavi edilmeyen romatizma, oluştuğu eklemlerin hareket kabiliyetini kısıtlar. Günümüzde romatizma tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri hastalığı tamamen ortadan kaldırmamakla birlikte etkisini azaltarak belirtilerinin hafifletilmesine yaramaktadır. Romatizmaya iyi gelen yiyecekleri günlük beslenmenize ekleyerek eklem ağrılarını hafifletebilir, şişliği ve iltihaplanmanın şiddetini azaltabilirsiniz.

Romatizmaya iyi gelen besinler:

- Nar özü

- Balık

- Keten tohumu

- Hodan otu, Frenk üzümü

- Yumurta

AĞRIYI HAFİFLETECEK YÖNTEM

Sıcak yada soğuk kompres, uzmanlar artan romatizma ağrıları ve eklem şişlikleri için sıcak ve soğuk kompresin faydalı olabileceğini söylüyor. 15 dakikalık sıcak bir duş eklem ağrılarını azaltabilir. Aynı şekilde eklemlere uygulanacak soğuk kompres ile kas sertliği aynı şekilde ağrılar ve şişlikler hafifleyebilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal