Romatizma Ağrısına Ne İyi Gelir?

Romatizmadan şikayetçi olan birçok kişi var. Bu rahatsızlığı genellikle kronik olması çok sayıda insanın uzun süreli rahatsızlık hissetmesine neden olmakta. Ancak farklı doğal yöntemler sayesinde bundan kurtulmak aslında hiç de zor değil. Haberimiz üzerinden tüm ayrıntıları öğrenmeniz mümkün.

09.06.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-12:31) Romatizma Ağrısına Ne İyi Gelir?

Romatizma birçok farklı yaş grubunda ortaya çıkabilen, iskelet, kas ve bağların olduğu hareket yapısı içinde ağrılarla kendisini gösteren kronik bir rahatsızlıktır. Hareket kısıtlılığı, en dikkat çekici özellikleri içinde yer alır.

Romatizma Belirtileri Nelerdir?

Romatizma belirtileri şöyledir;

  • Nefeste ortaya çıkan sıkıntı
  • Nörolojik kaynaklı birtakım sorunlar
  • Uzun süren yüksek ateş
  • Hareketlerde kısıtlılık durumu
  • Eklemlerde özellikle sabah kalkıldığı zaman ortaya çıkan sertlik durumu
  • Cildin alt kısmında oluşan bezeler de bu hastalığın belirtileri içinde dikkat çeker.

Romatizma Ağrısına Doğal Çözüm Nedir?

  • Romatizma ağrısına ne iyi gelir: Nar, en çok tercih edilen ve romatizmanın baş düşmanı olan meyvelerin içinde dikkat çekmekte. Bunun içinde yer alan Favonoid antosiyan sayesinde özellikle eklemlerde oluşmuş iltihapların en kısa süre içinde kurutulması mümkündür. Kullanımı basittir. Narın suyunu çıkarın ve bol bol için. Etkisini en kısa zaman dilimi içinde gösterecektir.
  • Romatizma ağrısına iyi gelen şeyler arasında zencefil de var. Her daim faydalı bir ürün olmasından dolayı çok sık kullanılan bu bitki ile farklı türlerdeki iltihapların kuruması zaman almıyor.
  • Romatizma ilaçlarının içinde genellikle salisilik asit bulunur. Bu zaten çilek içinde her daim ve en doğal haliyle vardır. Bundan dolayı romatizma konusunda sıkıntı yaşayan kişiler, çok sık aralıklarla bu meyveyi tüketebilirler. Böylelikle ağrının kısa bir süre içinde ortadan kalkması mümkün olacaktır.
  • Yumurta tüketimi ile fark yaratabilir ve bu şekilde romatizma kaynaklı olan ağrıdan kurtulabilirsiniz. Çünkü içinde çok zengin B vitamini söz konusudur. Tüketimi ise basittir. Rafadan yemek ya da tam pişkin bir biçimde tüketmek sizin yapacağınız tercihe kalmıştır.
  • Romatizma ağrısına ne iyi gelir: Son olarak hem balığın hem de balık yağının bu sorunla başa çıkma konusunda oldukça etkili olduğunu ifade etmek lazım. Çünkü Omega 3 ismiyle bilinen yağ asitler, eklemlerin iltihaplanmasının önüne geçiyor. Doğal bir koruma olarak dikkat çekmekte. Tüm bunlara ek olarak ağrıların hafiflemesi de mümkün. Böylelikle sorun ortadan kalkıyor. Hamsi, sardalya, uskumru ve somon balıkları, bu özellikleri sayesinde her daim tavsiye edilir. Bir hafta içinde en az 3 kere balık yemek şarttır.

Romatizma Ağrısını Tetikleyen Yiyecekler Neler?

Doğal romatizma tedavisi yapacak olan kişilerin mutlaka kaçınması gereken bazı yiyecekler var. Bunların başında margarin, beyaz ekmek, kalorili ve yağlı olan her türlü yiyecek, pasta, mısır şurubunun olduğu yemekler, salam, sosis ve sucuk gelmekte.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal