Prostat Kanserinden Bunu Yiyerek Korunun!

Haftada 3 kere hangi besin tüketilirse erkeklerin bu kanseri yaşama riskini önlüyor. Erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan prostat kanserinden hangi besini tüketirseniz korunursunuz?

17.12.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 17.12.2019-11:54)

Erkeklerin en büyük sorunlarından biri olan prostat kanserinden hangi besini tüketirseniz korunursunuz? Haftada 3 kere hangi besin tüketilirse erkeklerin bu kanseri yaşama riskini önlüyor. 

MANTAR YİYEREK PROSTATDAN KORUNUN!

 Haftada en az 3 kez mantar yemenin, erkeklerde prostat kanseri görülme riskini düşürebileceği ortaya çıktı. Japonya'da yapılan bir araştırmada, yaşları 40 ila 79 olan 36 bin 499 erkek 13 yıl boyunca gözlemlendi. Katılımcılara, beslenme alışkanlıkları dahil yaşam tarzlarıyla ilgili sorular yöneltildi. Çalışma, mantarı haftada en az 3 kez tüketenlerin prostat kanserine yakalanma riskinin, haftada bir kez tüketenlerden yüzde 17 daha az olduğunu ortaya koydu. Bu oranın, mantarı haftada iki kez yiyenlerde ise yüzde 8 daha az olduğu tespit edildi. Aradaki bağlantının 50 ve üzeri yaşlardaki erkeklerde daha belirgin olduğu gözlendi. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal