Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) Metodu Nedir?

Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) metodunu duymuş muydunuz? Tüp bebek tedavisinde kullanılan bu yöntemle hastalıkları önceden incelenebiliyor.

19.11.2019-10:46 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-10:44)

Genetik olarak hastalığa yatkınlık ya da sağlıklı bir embriyo olup olmayacağını anlamak için kullanılan bu yöntemin adı pgt hakkında merak edilenleri anlattık.

PREİMPLANTASYON GENETİK TANI (PGT) METODU NEDİR?

Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) metodu, en sağlıklı embriyonun tercih edilerek anne rahmine transfer edilmesini mümkün kılan tüp bebek tedavisi yöntemidir. Kısırlığın tedavisinde kullanılan tüp bebek tedavileri esnasında “Preimplantasyon Genetik Tanı” (PGT) metoduyla en sağlıklı embriyo tercih edilip anne rahmine transfer edilebilmektedir. PGT metodundaki yeni gelişmeler sağlıklı bebeklerin dünyaya gelmesi bakımından büyük önem taşıyor. Embriyoların kromozomlarının yapısal ve sayısal bozukluklarını anlamak anne ve babada çekinik şeklide yer alan genlerin çocukta hastalığa sebep olabilecek genetik hastalıklar bakımından değerlendirilmesi Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) ile artık mümkün duruma gelmiştir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal