OPV nedir? OPV ne demek? OPV aşısı nasıl yapılır?

OPV nedir? OPV ne anlama geliyor? OPV açılımı nedir? OPV hakkında bilgi arşatırması yapmak isteyenler için OPV açılımına dair merak ettikleriniz haberimizde.

02.10.2018-10:37 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-10:25) OPV nedir? OPV ne demek? OPV aşısı nasıl yapılır?

OPV nedir? OPV  ne anlama geliyor? OPV  açılımı nedir? OPV  hakkında bilgi arşatırması yapmak isteyenler için OPV açılımına dair merak ettikleriniz haberimizde.

OPV ne demek?

Hindistan'daki halk sağlığı yetkilileri, her yıl 100 ila 180 çocukta ‘aşıya bağlı polio paralizi'nin (VAPP) görüldüğünü tahmin ediyor. Demek ki, yılda 100-180 aşı kaynaklı felç vakası, doğal polio vakalarının nereden baksanız 3 veya 4 katı üzerinde! Hadi diyelim PGEİ görülmekte olan doğal polio ve aşıya bağlı polio vakalrını düzgün rapor ediyor, yine de ardında Birleşmiş Milletler altında çalışan UNICEF, Amerikan CDC'si, Dünya Sağlık Örgütü gibi kurumlar olan PGEİ gibi bir kuruluşun, yürüttüğü “bağışıklama” kampanyasının gerçek hayattaki etkilerini iyisiyle ve kötüsüyle bildirmesi gerekmez mi başarısını kendi kendine kutlamadan önce? Her Allah'ın yılı aşıya bağlı paralizi geliştiren düzinelerce Hintli çocuk için PGEİ'nin Hindistan'ı nerdeyse “polio'suz” ilanı hem samimiyetten uzak hem de polio'yu doğal bir hastalık vektöründen çıkartıp insan eliyle yaratılmış (İATROJENİK) bir hastalığa dönüştürmelerindeki rollerini minimize etme çabasından, ortadaki bariz suçlarını örtbas etme gayretinden başka bir şey değildir.

OPV nedir?


Kesin Kontrendikasyon *HIV enfeksiyonu veya evde HIV  ile enfekte kişi olması *Generalize malign hastalık, lenfoma, lösemi, konjenital immün yetmezlik nedeniyle immün cevabın bozulduğu durumlar *Kortikosteroidler, alkilleyici ajanlar, antimetabolitler veya radyasyon nedeniyle immün cevabın baskılandığı durumlar *Ev temaslılarında bilinen immün yetmezlik durumu Önlem alınarak aşı yapılacak durumlar *Gebelik (ekisaltma)

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal