Ödem Attıran Çay Tarifleri

Vücudumuzun belirli bölgelerinde su toplanması olarak bildiğimiz ödem, çeşitli sağlık problemlerinden kaynaklanabilir. Hareketsiz yaşam ve kilo alımı da ödemin oluşmasına sebep olur. Sizler için ödem atmaya yardımcı çay tariflerini araştırdık.

11.01.2019-11:49 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-11:41) Ödem Attıran Çay Tarifleri

Vücudumuzun belirli bölgelerinde su toplanması olarak bildiğimiz ödem, çeşitli sağlık problemlerinden kaynaklanabilir. Hareketsiz yaşam ve kilo alımı da ödemin oluşmasına sebep olur. Sizler için ödem atmaya yardımcı çay tariflerini araştırdık. İşte detaylar...

TUZ TÜKETİMİNE DİKKAT

Ödem aşırı tuz tüketimi, fazla sıvı alımı ve aşırı hareketsizlik gibi durumlarda görülür. Ayrıca böbrek ve kalp yetersizliği, karaciğer sirozu, ileri beslenme bozukluğu, tiroid bezi hastalıkları gibi bazı hastalıklar tüm vücutta ödem oluşturabilir. Kalp ve böbrek yetersizliği, sürekli oturmaya bağlı ödemler yer çekimi etkisi ile ayak bileği ve bacaklarda oluşur.

Ödem Attıran Çay Tarifleri

Elma-Limon-Tarçın Çayı İçin Gerekli Malzemeler:

- 1 limon

- 1 tarçın çubuğu

- 1 adet elma

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 1 litre su

Hazırlanışı:

Elma ve limonu 4 parçaya bölün ve bir kabın içerisine koyun. Sonrasında içerisine tarçını ve karabiberi ekleyerek 1 litre suyun içerisinde kaynatın

Zencefil Çayı İçin Gerekli Malzemeler:

- 1 parça taze zencefil

- 1,5 bardak su

- Biraz bal

Hazırlanışı:

Zencefil parçasını soyun ve 15 dakika boyunca 1,5 bardak suda ince dilimler halinde kaynatın. Kapağı kapalı bir şekilde kaynamasına özen gösterin. İçerisine bal ekleyin ve süzün.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal