Nikotin Nedir? Vücuttan Nikotin Kaç Günde Atılır?

Sigarayı bırakmaya karar verenlerin yaptığı araştırmalar neticesinde nikotinden ne zaman kurtulacaklarını merak ederler. İşte, o süre...

31.07.2019-11:26 - (Son Güncelleme: 31.07.2019-11:17) Nikotin Nedir? Vücuttan Nikotin Kaç Günde Atılır?

Sigara kullananların ve etrafında bulunanların etkilendiği nikotin bilindiği gibi sadece sigarada bulunmaz. Tam anlamıyla ne olduğunu ve nikotinden ne zaman kurtulacağını sizin için yazdık.

NİKOTİN NEDİR, NE DEMEKTİR?

Kafein maddesinin içinde de bulunduğundan kafeinden de oluşturulan bu maddenin asıl kullanım yeri böcek ilaçlarıdır. Tütünün içerisinde yoğun oranda nikotin bulunurken yandığında çabucak etrafa yayılma etkisi göstermektedir. Bunun ardından da solunum yolları tarafından vücuda kolaylıkla alınabilir.

VÜCUTTAN NİKOTİN KAÇ GÜNE ATILIR?

Sigara içen kişiler düzenli olarak duman ile beraber vücutlarına nikotin alırlar. Nikotinin devamlı olarak alınması insanlara bağımlılığa neden olurken bu neden insanlar sigarayı bırakmakta zorluk hissederler. Sigarayı bırakmak için adım atan insanlar, vücutlarına nikotin alma gereği hissedeceklerinden kaynaklı nikotin sakızı ya da bandı kullanımı yoluna gidebilirler. Bu methodlar ile sigarayı bırakmak isteyen insanlar eğer zihinsel olarak da buna hazırlarsa başarıya varabilirler. Genel olarak insanlar vücuttan nikotin kaç günde atılır sorusunun yanıtını sigarayı bırakırken hangi günlerin ardından oldukça zorluk çekeceklerini öğrenmek adına merak ederler. Uzmanlar, bu maddenin vücuttan 3 günün sonunda atılacağını açıklamışlardır. Sigarayı bırakanlar üç günün neticesinde vücutlarında nikotin kalmadığı için en fazla zorlanacakları döneme geçmiş olurlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal