Mutlu Kalmak için İzlemeniz Gereken Yollar

Mutluluk sağlığınız üzerinde düşündüğünüzden daha büyük bir etkiye sahiptir.

16.01.2019-16:21 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-16:17) Mutlu Kalmak için İzlemeniz Gereken Yollar

Mutluluk sağlığınız üzerinde düşündüğünüzden daha büyük bir etkiye sahiptir. Sağlıklı bir yaşam tarzı ruh durumunuzu iyileştirebilir, memnuniyetini arttırabilir, olumlu bir zihne sahip olmanızı sağlayabilir, ömrünü uzatabilir ve sağlıksız alışkanlıklardan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Peki bunlar için ne yapmanız gerekiyor:

OLUMLU DÜŞÜNMEYE ÇALIŞIN: Olumlu düşünme, daha mutlu bir zihniyete sahip olma yolunda büyük bir adımdır. Olumsuzluğa odaklanmak yerine, iyimser düşünceye yönelik düşüncelerinize ağırlık verin.

KENDİNİZİ KIYASLAMAYIN: Sosyal medya sayesinde kendinizle arkadaşlarınız arasında karşılaştırma yapmak kolaydır. Kamusal yaşamların kişisel yaşamları yansıtmayabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Sahip olduklarınızın kıymetini bilin.

STRES YÖNETİMİ: Stres ruh halinizi ve fiziksel sağlığınızı etkileyebilir. Baş ağrısı, kas ağrısı, yorgunluk ve uyku problemlerinin yanı sıra endişe, öfke ve huzursuzluğa neden
olabilir. Stresi uzak tutmak için yaşamınızda hangi aktivitelerin size iyi geldiğini düşünün.

UYKU DÜZENİ: İyi bir uyku gecesi hafızanızı ve konsantrasyonunuzu artırabilir, bağışıklık sisteminizi hızlandırabilir ve stresle daha kolay başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Gece 7-9 saate kadar uyumaya çalışın.

EGZERSİZ: Egzersiz yapmak, kendinizi formda ve sağlıklı tutmak için harika bir yoldur. Aynı zamanda zihinsel sağlığınız için önemli faydaları vardır. Haftada en az 2-3 kez koşma, ağırlık kaldırma veya yüzme gibi orta kuvvetli egzersizler yapın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal