Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?

Geçmişten beri tedavi amacıyla kullanılan bitki çayları, birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Şifa deposu olan bitki çaylarının hangi rahatsızlığa iyi geldiklerini biliyor musunuz? İşte yanıtı..

16.01.2019-15:10 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-13:01) Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?

Geçmişten beri tedavi amacıyla kullanılan bitki çayları, birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Şifa deposu olan bitki çaylarının hangi rahatsızlığa iyi geldiklerini biliyor musunuz? İşte bitki çaylarının faydaları...

Yeşil Çay

Güçlü bir antioksidandır, kansere karşı koruma sağlar, kötü kolesterolü düşürür, kalp sağlığına iyi gelir, kan basıncını düşürür, diş çürüklerini önler, diş eti hastalıklarına karşı koruma sağlar, metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye yardımcı olur, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Papatya Çayı

Uyku bozukluğuna iyi gelen papatya çayı, romatizmal rahatsızlıklar için de kullanılır. Cilt hastalıklarına karşı iyi gelir. Sabah bulantılarını hafifletir. Alerji belirtilerini azaltır, stresi azaltır mide kasılmalarını engeller, kaygıyı azaltır Bağırsak sorunlarını giderir, bağırsak iltihaplanması tedavisinde yardımcı olarak kullanılır.

Rezene Çayı

Hazımsızlık, mide ağrısı, gaz ve sindirime bağlı diğer problemler için içilebilir. Ancak rezene çayının, diğer bitki çaylarında olduğu gibi, fazla tüketiminin bazı yan etkileri olabileceğini unutmayın.

Melisa Çayı

Nane familyasından olan melissa bitkisi uyku sorunlarında kullanılır, sinirleri yatıştırır, stresi azaltır, mide rahatsızlıklarını azaltır, sindirim sorunlarına karşı kullanılır, gaz giderir ateş düşürür, ter atılmasını sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal