Mutfaklarda Kullandığınız Alüminyum Zehir ve Hastalık Saçıyor!

Her gün yemek yaparken kullandığımız ve masum olduğunu düşündüğümüz alüminyumlar resmen zehir ve hastalık saçıyor.

06.08.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-12:25) Mutfaklarda Kullandığınız Alüminyum Zehir ve Hastalık Saçıyor!

Bu can alıcı zararları okuduğunzda bir kez daha alüminyum kullanıp kullanmamayı düşüneceksiniz. Özellikle anne ve babalar daha çok dikkat edecek.

KARDİYOVASKÜLER ZARARLAR

Bu sorunlar kalple ilgili olmakla birlikte fazla alüminyum folyo kullanımı vücuttaki kırmızı kan hücrelerini azaltarak vücudumuzun bozulmasına neden olur.

TOKSİKLERİ YİYECEKLERE BULAŞTIRIR

Zehirlerin yiyeceklere bulaşmasıyla ilgili mutlak sonuçlara varan bir çalışma yoktur fakat yemeklerin alüminyum folyoyla beraber pişirilmesiyle pişirilme derecesine bağlı olarak verdiği zararın derecesi de artabilir.

BEYNE ZARAR VERİR

Alüminyumun fazla kullanılmasıyla beynimizdeki hücreler hasar görebilir ve buna bağlı olarak erken yaşlanma ve bedenin dejenerasyonu görülebilir. Bebeklerde zeka geriliğine neden olabilir.

ALZHEİMER İLE İLİŞKİSİ VAR

Alzheimer ile alüminyum kullanımının dirket bir ilişkisi olduğu belirtilmez ancak dolaylı yoldan ilişkisi vardır. Çalışmalara göre direkt etki saptanmamasına karşın az miktarda kullanımı tavsiye edilir.

CİĞERLERDE PROBLEM YARATIR

Alüminyum parçacıklarını solumaya maruz kaldığımızda tıpta ‘pulmoner fibrozis’ olarak isimlendirilen bizim akciğer sertleşmesi olarak duyduğumuz ciğer hastalıklarına neden olabilir. Yemek pişirilirken uygulanılan alüminyum ciğerlerimize hasar verir.

ZARARI NASIL AZALTILIR?

Buzdolabında alüminyum folyo ile sağlıklı saklama olarak kullanılabilir. Alüminyum folyoyu yüksek sıcaklıkta pişirilen, asitli ve dondurulmuş gıdalardan uzak tutun. Balık, et gibi besinleri alüminyum folyoya sarıp fırında pişirmeyin. Bu gıdaları pişirirken alüminyum folyo kullanılması neticesinde folyo pişirilme sırasında ortaya çıkan kimyasal içerikle buharla birleşerek etkileşime girebiliyor.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal