25 Nisan 2019
  • Istanbul 16.11°
  • Ankara 13.89°
  • Izmir 18°
İmsak 04:29
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
BIST96.142
Dolar5,891
Euro6,5827
Altın241,70

Mor Renkli Besinler Hafızayı Güçlendiriyor!

Doğanın bize sunduğu rengarenk besinlerin tüketilmesiyle vücudumuza birçok antioksidanı almış oluyoruz. Ancak içlerinde mor renkli olan meyve ve sebzeler günümüze zindelik katıyor ve ömrü uzatıyor. İşte mor renkli besinlerin faydaları.

Mor Renkli Besinler Hafızayı Güçlendiriyor!

Meyve Sebzede Mor Renkli Olanları Tercih Edin

Mor renkli sebze ve meyvelerin yararları nelerdir? Hangi hastalıkların tedavisinde bu mor besinler iyi gelir? Ömrü uzatan mor renkli yiyecekler hangileri? Gelin bu mucizevi yiyecekleri birlikte inceleyelim.

UNUTKANLIK VE YAŞLANMAYA KARŞI BİREBİR

Mor renkli besinlerin, yaşlanmayı geciktirdiğini dile getiren Diyetisyen  Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger, “Meyve ve sebzelere mavi-mor rengi veren pigment, antosiyanindir. Antosiyanin, hücreleri hasar almaktan koruyan kuvvetli bir antioksidandır. Mor renkli meyve ve sebzeler; kalp hastalıkları, felç, kansere karşı korunmada, hafızayı güçlendirme ve yaşlanmayı geciktirmede etkilidir” dedi.

MOR SEBZELER İLE SALATA VEYA SEBZE YEMEĞİ YAPIN

Ramazan ayında sofralara konabilecek mor sebzelerin patlıcan, kırmızı pancar, mor lahana, kırmızı soğan, mor/kırmızı turp olduğunu dile getiren Özger, bu mevsimde tercih edilebilecek mor meyveleri de şöyle listeledi: “Böğürtlen, siyah ahududu, yabanmersini, mor erik, kuru erik, mor&kırmızı&siyah üzüm, vişne, kiraz, kuş üzümü, siyah dut, kuru üzüm.”

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.