Dalak Büyümesinin Nedenleri Nelerdir? Dalak Büyümesini Nasıl Anlarız Tedavisi Nedir?

Çok sık rastlanılan bir durum olmayan dalak büyümesi ne zaman görülür? Dalağın büyüdüğünü nasıl anlarız? Bağışıklık sisteminin zayıflaması dalak büyümesini tetikler mi? Dalak büyümesi hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik.

15.04.2019-12:02 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-11:49) Dalak Büyümesinin Nedenleri Nelerdir? Dalak Büyümesini Nasıl Anlarız Tedavisi Nedir?

Vücuttaki enfeksiyonlu hücrelerin atılması dalak sayesinde olur. Ancak enfeksiyon atılamazsa dalakta büyüme meydana gelir. Bu da zaman içerisinde bazı ciddi komplikasyonlara sebep olur. Peki dalak büyümesi nedir? Dalak büyümesinin belirtileri nelerdir? Tedavisi var mıdır? 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ZAYIFLAYINCA ORTAYA ÇIKAR 

Vücudumuzu enfeksiyonlu hücrelerden koruyan ve kanı zararlı mikroplardan arındıran dalak, karnımızın sol altında midenin arka tarafında bulunan bir organımızdır. Dalağın zayıflaması bağışıklık sisteminin zayıflaması ile ortaya çıkmaktadır. Bazı ilaçların yan etkileri de dalak büyümesine sebep olur. 

SÜREKLİ TOKLUK HİSSİ YAŞAYANLAR DİKKAT

Dalak büyümesinin birçok belirtisi vardır. Bunlar; sürekli tokluk hissi, tokluk hissine bağlı hızlı kilo kaybı, karın bölgesinde sürekli ağrı ve şişkinlik,,cilt renginin solgunlaşması, vücudun hafif darbelerde bile şiddetli ağrıması, gece ani ateşlenme ve terleme yaşanması gibi belirtiler dalak büyümesinin habercisi olabilir.

TEDAVİSİ VAR MIDIR? 

Tedavide öncelik kan testi ve ultrasondur. Dalak büyümesi herhangi bir kanser hastalığı nedeniyle meydana gelmemiş ise dalak hemen alınmaz ilaç tedavisi yapılır. Ancak ciddi rahatsızlıklara neden olabilecek durumda büyümüş ise cerrahi müdahale ile vücuttan çıkarılır. Dalağın vücuttan alınması vücutta çok ciddi bir eksikliğe neden olmaz. Ancak bu süreç içerisinde bağışıklık sisteminizi güçlendirecek besinler tüketilmelidir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal