Leblebi Böbrek Taşlarını Düşürmeye Birebir!

Bir avuç kavrulmuş leblebinin sağlığa olan faydası oldukça şaşırtıcı. Leblebi hangi hastalıklara iyi gelir? Kalsiyum deposu leblebiyi nasıl ve ne sıklıkla tüketmek gerekir? İşte leblebinin mucizevi faydaları...

15.04.2019-11:22 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-11:08) Leblebi Böbrek Taşlarını Düşürmeye Birebir!

En sevilen kuruyemişlerden olan kavrulmuş leblebinin faydaları neledir? İşte kavrulmuş leblebininsağlığa olan katkılarına dair tüm merak edilenler!

BÖBREK TAŞLARININ DÜŞÜRÜLMESİNE YARDIMCI OLUYOR 

Uzmanlar kavrulmuş leblebinin böbrek taşlarının düşürülmesi konusunda yardımcı bir kuruyemiş olduğunu söylüyor. İçerdiği amino asitler, böbreklerde taş oluşumunu önler, olan taşlarında kuma dönüşüp idrar yolu ile atılmasını sağlar.

ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLUYOR

Leblebi uzun süre tokluk hissine yardımcı olur. Bu nedenle diyet yapanların ve kilo vermek isteyenler leblebiyi sık yer. 

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR 

Leblebi bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı olur. Hastalıklara karşı kalkandır. Bunun yanı sıra kansızlık gibi ciddi hastalıklarında önüne geçmektedir. 

 

KÖTÜ KOLESTROL SEVİYESİNİ AZALTMAKTADIR 

Kötü kolestrol seviyesini azaltan leblebi, inme, felç, kalp krizi gibi rahatsızlıkların da yaşanma riskini azaltmaktadır. 

KALSİYUM KAYNAĞIDIR 

Kavrulmuş leblebi aynı zamanda çok güçlü bir kalsiyum kaynağıdır. Kemik ve kas sağlığını güçlendirerek yaşanan hastalık riskini azaltır.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal