Milk Oolong Çayı Nedir? Nelere İyi Gelir?

Ana vatanı Çin olan ve yaklaşık 400 yıldır tüketilen bir 'oolong' çayının kansere karşı koruma sağladığını biliyor muydunuz? İşte 'oolong' çayının şifaları...

31.01.2020-16:01 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-15:43) Milk Oolong Çayı Nedir? Nelere İyi Gelir?

Oolong çayı, camellia sinensis bitkisinin yapraklarından üretilmektedir. Çin, Tayvan, Japonya gibi ülkelerde sıklıkla tüketilen bu çay geleneksel bir çaydır. 'Oolong çayı' aynı zamanda kokulu çay olarakta bilinir. Özellikle göğüs kanserine karşı koruyucu olan bu şifalı çayın faydaları burada...

Oolong çayının siyah çay ve yeşil çaydan ayrılan farkı işlenme biçimidir. Oolong çayı, yeşil çaya göre daha fazla, siyah çaya göre daha az işlenir. Antioksidan bakımından oldukça zengin olan bu şifalı çay, birçok hastalığa karşı koruma sağlar.

Faydaları Nelerdir?

  • A, B, C, E ve K vitaminlerini içermesinin yanında kalsiyum, potasyum, selenyum, manganez, bakır minerallerini de ihtiva eder.
  • Romatoid artrit gibi kemik hastalıklarına karşı koruma sağlar.
  • Kansere karşı koruma sağlar.
  • Felç geçirme riskini azaltır.
  • Uzun süre tokluk hissi verdiğinden zayıflamak için oldukça tüketilen bir çaydır. Aynı zamanda enerjide vermektedir.
  • Vücuttaki toksinleri atarak zararlı hücrelerle savaşır. Dermis tabakasını güçlendirir. Bu sayede ciltte sivilce ve akne oluşumunu önler.

Yan Etkileri Var Mıdır?

Her besinde olduğu gibi, 'Oolong' çayınında yan etkileri bulunmaktadır.
İçerdiği yüksek kafeinden ötürü baş ağrısına, mide bulantısına ve çarpıntıya sebebiyet verebilir. Gebelik dönemindeki kadınların kullanılmaması tavsiye edilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal