16 Eylül 2019
  • Istanbul 24°
  • Ankara 20°
  • Izmir 26.11°
İmsak 05:11
Güneş 06:38
Öğle 13:04
İkindi 16:34
Akşam 19:21
Yatsı 20:41
BIST103.139
Dolar5,7185
Euro6,3307
Altın276,0354

Mide Ekşimesine Bire Bir Baharat: Hardal

Mide ekşimesi göğsün ortasında bir gerginlik, ağrı veya rahatsızlık hissidir. Sık sık bu sorundan şikayetçiyseniz sevilen baharatlardan olan hardalı tedavi amaçlı deneyebilirsiniz.

Mide Ekşimesine Bire Bir Baharat: Hardal

Mide Ekşimesine Bire Bir Baharat: Hardal

Hardal, sirke içeriği nedeniyle midede aşırı asit üretimini durdurur. Mide yanmasına neden olan asit geri akışından kurtarmaya yardımcı olmak için aşağıdaki şekillerde deneyin. Bu yöntemleri düzenli olarak uyguladığınızdan emin olun.

BALLI HARDAL

  • 2 çay kaşığı organik sarı hardal ve bir bardak ılık su karıştırın.
  • 1 çay kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırın.
  • Bu karışımı derhal ve düzenli olarak için.
HARDAL ÇAYI  

Ayrıca mide ekşimesi rahatlaması için hardal çayı da tüketebilirsiniz.

  • 2 bardak su kaynatın.
  • 1 çay kaşığı çay yaprağı ekleyin ve birkaç dakika kaynatın.
  • 2 çay kaşığı hardal tozu, 1/4 çay kaşığı tarçın tozu ve 1/2 çay kaşığı rendelenmiş zencefil ekleyin .
  • Bir süre daha kaynatın ve süzün.
  • Bal ekleyin ve düzenli olarak tüketin.
  • Çay yapmanın son aşamalarında süt (isteğe bağlı) ekleyin.
  • Çay yaprakları yerine yeşil çay yaprakları da ekleyebilirsiniz (ancak süt eklemeyin)
  • Düzenli tüketin.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.


 

Yorum Yaz

Diğer Sağlık Haberleri