Meyveli Sütler Kanser Riskini Arttırıyor!

Yapılan bir araştırmaya göre bazı içecekler kanser riskini arttırıyor. Çocukların bile kolayca ulaşabileceği bu içecekler, bir çok hastalığa da davetiye çıkarıyor. İşte o tehlikeli içecekler!

13.07.2019-13:42 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-13:32) Meyveli Sütler Kanser Riskini Arttırıyor!

Fransız bilim adamlarının yaptığı çalışma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içeceğin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi

O İÇECEKLERE DİKKAT!

BBC haberine göre, Sorbonne Üniversitesi'nden Fransız bilim adamlarının yaptığı çalışma, günde fazladan 100 mililitre şekerli içecek (haftada iki kutu) içmenin, kansere yakalanma riskini yüzde 18 artırdığını gösterdi. Araştırma çerçevesinde yüzde 5'den fazla şeker içeren meyve suyu, meşrubat, meyveli süt, enerji içecekleri, şekerli çay ya da kahve, kanser riskini artıran gruba eklendi. Uzmanların, 100 binden fazla kişiyi 5 yıl süresince takip ettiği araştırmada, günde fazladan 100 mililitre şekerli içecek tüketenlerde, kansere yakalanma riskinin yüzde 18 arttığı gözlendi. Bunun 5 yıllık süreçte her bin kişide 26 kanser vakasına tekabül ettiğin altı çizildi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal