Mevsim Geçişlerinde Hasta Olmamak İçin Bunları Yapın!

Sabahları uyanmakta zorluk mu çekiyorsunuz? Yataktan kalkmak sizin için eziyete mi dönüşüyor? Muhtemelen mevsim geçişlerinde sık rastlanan yorgunluk sizi ele geçirmek üzere. Bu duruma önlem almak için yapmanız gerekenler ise çok basit. Gelin birlikte bakalım.

17.09.2019-11:01 - (Son Güncelleme: 17.09.2019-10:51)

Yaz bitti, sonbaharın etkilerini yavaş yavaş üzerimizde hissetmeye başladık. Yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve motivasyon düşüklüğü bizi olumsuz etkilemeye başladı. Peki bu durumda ne yapabiliriz? İşte mevsim geçişlerinin üzerimizdeki etkisini atlatacak tüyolar.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİN

Vücut direncini yükseltmek istiyorsanız bağışıklık sisteminize yatırım yapmanız gerekiyor. Bunu yapmak için de vücudun ihtiyaç duyduğu A, C, E vitaminleri ile selenyum, çinko, magnezyum gibi minerallerin yanında omega-3 ve omega-9 yağ asitlerinden yeterli oranda almak gerekir. Her gün sebze yiyerek günlük almanız lazım olan vitamin ve mineraller alabilirsiniz. Bununla beraber ceviz, balık yağı, keten tohumu da yiyebilrisiniz. 

BOL BOL SIVI TÜKETİN

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmenin bir başka yöntemi de bol oranda sıvı tüketmek olacaktır. Çay, kahve, kola, kakao gibi kafein barındıran içeceklerdense bağışıklık sistemimizi de destekleyen ıhlamur, kuşburnu, ada çayı, beyaz çay veya yeşil çay gibi bitki çaylarını seçmeniz gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal