Maydonoz Sapını Kaynatıp İçmek Kolestrolü Önlüyor

Yaprağını salatalara, böreklere kullandığımız maydonozun sapını, sağlığınız için kullanabilirsiniz. Maydonoz saplarını çöpe atmak yerine aşağıda vereceğimiz yöntemlerle değerlendirirseniz hem keseniz hem sağlığınız kazançlı çıkacak.

15.07.2019-11:32 - (Son Güncelleme: 15.07.2019-11:10) Maydonoz Sapını Kaynatıp İçmek Kolestrolü Önlüyor

Ağız kokusundan kansere kadar bir çok sağlık sorununun önüne geçen maydonozun sapı da en az yaprağı kadar faydalı. İşte maydonozun sapı ile yapabilecekleriniz.

SAÇLARA PARLAKLIK KAZANDIRIYOR  

Maydonoz aynı zamanda hem cilt hem de saç için oldukça yararlıdır. Hücreleri yenileyici bir özelliği de vardır. Aynı zamanda saç kırıklarını onararak daha parlak görünmesini sağlar. 

KOLESTROLÜ DENGELER  

Maydonoz sapı kötü kolestrolün önünde geçmektedir. Bunun için maydonozun saplarını kaynatıp süzdükten sonra limon sıkıp içebilirsiniz. Böylece bu sorunun önüne geçmiş olacaksınız. Bunun yanında maydanoz saplarını kesip yoğurtla karıştırarak içerisine limon sıkıp tükettiğinizde sindirim sistemini de düzenlemektedir.  Uzmanlar, tam bir şifa kaynağı olan maydonozun saplarının koparıldıktan sonra asla atılmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Böbrekleri temizleyerek, idrar yolu enfeksiyonlarını engelleyen maydonoz saplarını çiğ ya da sade olarak tüketebilirsiniz. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal