20 Yaş Diş Çekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

20'lik dişler herkesin kabusudur ve ağrımaya başladığı anda çektirmek gereklidir. Genellikle lokal anestezi altında yapılan çekimler sonrası hatalar nelere dikkat etmelidir? Merak edilenleri sizler için derledik.

13.07.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 13.07.2019-14:55) 20 Yaş Diş Çekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle ve kesinlikle çekimi yapan doktorunuzun telkinlerine uymalısınız. Çekim sırasındaki durumlara göre hekiminizin önerileri değişiklik gösterebilir.

20'LİK DİŞ ÇEKİMİNDEN SONRA NE YAPMALIYIM?  

Diş çekiminin yapıldığı bölgedeki kanamanın durması için koyulan tampon yaklaşık 30 dk sıkıca ısırılmalıdır. Daha sonrasında atılmalı ancak kanamanın devam etmesi durumunda tampon yenilenmelidir.

• Hekiminiz buz kullanımını önerdiyse aksatmadan çekim bölgesine buz kompresi uygulanmalıdır. Buz uygulamasında genellikle 10dk'lık periyotlarla önerilir. Kesintisiz bir şekilde buz uygulamanız yarardan çok zarar verir, buz yanıklarına neden olmaktadır.

• Çekim yapılan bölge daima temiz tutulmalıdır.

• Yaranın içine yemek artıklarının dolması engellenmeli, çekimden 24 saat sonra bölge, yumuşak bir diş fırçasıyla ve yavaş hareketlerle fırçalanmalıdır.

• Diş çekiminden 2 saat sonrasına dek hiçbir şey yenmemelidir. 2 saat sonra ılık yiyecek ve içecekler tüketilebilir.

• Çekimden sonraki 24 saat sigara içilmemelidir.

• Zor çekimlerde genellikle; çekim işleminin gerçekleştiği günün gecesinde geç saatte ve yüksek bir yastıkta yatılması önerilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal