Koronavirüsün Ciltte Neden Olduğu Semptomlar

Binlerce kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs yalızca solunum yollarının değil aynı zamanda cildinde etkilenmesine neden oldu. Covir-19 ayak parmaklarından kafa derisine kadar olan deride yaralar oluşmasına neden oldu. Peki koronavirüs ciltte hangi semptomlara neden oluyor? İşte detaylar…

21.08.2020-14:14 - (Son Güncelleme: 21.08.2020-14:34) Koronavirüsün Ciltte Neden Olduğu Semptomlar

Koronavirüsün şu an için ciltte neden olduğu sekiz yaygın semptom bulunuyor. Kırmızı gözler, derideki kabarcıklar, saç dökülmesi bunlardan bazıları. Sizin için yeni tip koronavirüsün ciltte neden olduğu semptomları bir araya getirdik. İşte detaylar…

MAKÜLOPAPÜLER KABARIKLIKLAR

Hastalarda çok sık görülen koronavirüse bağlı cilt sorunlarının başında makülopapüler kabarıklıklar gelmekte. Deri yüzeyinde küçük kırmızı noktalar halinde ortaya çıkmaktadır.

KIRMIZI GÖZLER

Konjunktivit olarak da adlandırılan kırmızı gözler koronavirüs hastalarında çok sık görülen bir durumdur.

COVID PARMAKLAR

Koronavirüs parmaklarda geniş çaplı bir deri tahrişlerine neden oluyor. Genellikle ayak parmaklarında ve topukta görülen bu durum el bölgesinde de aynı şekilde görülmekte. Covid parmakları kapladığı alan olarak makülopapüler kabarıklıklardan daha büyüktür.

KURDEŞEN ÇIKARMAK

Yeni tip koronavirüs salgınında görülen bir diğer cilt problemi de kurdeşendir. Kırmızı veya pembe şeklinde ortaya çıkan kurdeşen genellikle kısa süreli ortaya çıkmaktadır. Ancak 10 güne kadar sürekli olarak kurdeşen çıkarmakta mümkündür.

KABARCIKLAR

Su kabarcığı veya keseli kabarıklıklar koronavirüs hastalarında görülen bir semptomdur. Bulgulara göre su kabarcıkları genellikle elde ve hastalığın ilk zamanlarında görülür. Orta şiddette geçecek hastalıklara işaret ettiği belirtilir.

DAMARLARDA MAVİLİK

Livedo retikülaris veya damarların maviye dönüşmesi koronavirüs hastalarında görülen cilt sorunlaırndan biridir. Cilt morarmış gibi görünür ve ileri yaş kişilerde hastalığın sert geçeceğine işaret eder.

İLTİHABA BAĞLI KIZARIKLIKLAR

Genellikle çocuklarda görülen bu durum, bağışıklık sisteminin zayıf olması sonucu vücutta iltihaba bağlı geniş kızarıklıklar oluşmasına neden olur. Çok daha nadir görülen bu komplikasyon Covid-19'a yakalandıktan üç ay sonra bile ortaya çıkabilir.

SAÇ KAYBI

Doktorlar ağır geçen koronavirüs hastalığından sonra saç görülebileceğini belirtiyor. Aşırı stresli durumlarda vücudun ‘önemsiz işlevleri’ durdurmasından dolayı saçlar dökülmeye başlar. Hastalık sonrası düzenli demir alımıyla saçların yeniden çıkar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal