Kokulu Koyu Renkli Akıntılar Ne Anlama Gelir? Neyin Göstergesi?

Koyu renkli ve kokan akıntılar çoğu kadının sorunudur. Peki, sebebi nedir? neden gelir bu akıntı? Cevabını uzmanından dinleyin.

09.08.2019-17:00 - (Son Güncelleme: 09.08.2019-16:57) Kokulu Koyu Renkli Akıntılar Ne Anlama Gelir? Neyin Göstergesi?

Akıntı sürekli olur ancak kokulu ve rengi bozuk olduğunda şüphelenmek gerekir. Bazen bazı şeyleri yanlış yaptığımızı da gösterebilir.

KOKULU KOYU RENKLİ AKINTILAR SORUN MU?

Kokulu koyu renkli kaşıntılı akıntının vajen içindeki bakteri örtüsünün bozulduğunu açıklayan Op. Dr. Boylu, şu şekilde anlattı: 'Bu nasıl bozulur; örneğin vajeni yıkadığımızda ya da türlü kimyasallara maruz bıraktığımızda, cinsel ilişkide prezervatif kullanıldığında, bunun haricinde bağışıklık sistemimiz zayıfladığında bakteri örtüsü hasar görür. Vajen içinde bakteri, mantar zaten mevcuttur ve sayıları belli bir orandadır, fakat ne zamanki biz temizlik amacıyla vajen içine müdahale ederek, o doğal örtüye zarar verdiğimizde yararlı bakterileri yok ediyoruz. Bu halde daha kuvvetli olan zararlı bakterilerin ve mantarların kalmasını ve çoğalmasını mümkün hale getiriyoruz, haliyle oranın doğal yapısına zarar veriyoruz.'Vajenin içinin ve haricinin özel malzemelerle temizlenmemesi gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Murat Boylu, 'O alanı kendi haline bırakın, kendi kendini temizleyecektir' şeklinde açıklamalarını sonlandırdı.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal