Kışın Üşümek İstemiyorsanız Tahin Pekmez Tüketin

Ayrı ayrı ve birlikte oldukça faydalı olan tahin ve pekmez birçok hastalığa ve soğuk algınlığına karşı koruyucu özellikte. Tahin ve pekmezi birlikte tüketmenin faydalarını sizin için derledik.

02.10.2019-13:00 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-12:32)

Susam yağından elde  edilen tahin ve vitamin deposu pekmez, insan sağlığına oldukça fazla yarar sağlıyor. Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri içeren tahin, bilinçli miktarda tüketildiğinde kilo kontrolüne katkı sağlıyor. Tahin pekmek birlikteliği aynı zamanda enerji veriyor.

  • ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Antioksidan özelliği ile cilt problemlerinin çözüme kavuşmasında destek olan tahin, bununla beraber saç köklerini de besleyerek daha güçlü ve parlak saçlara kavuşmanıza etkide bulunur.

  • KANSIZLIĞA KARŞI

Eğer kansızlık sorunu yaşıyorsanız her gün 1-2 tatlı kaşığı kadar pekmez yiyebilirsiiniz. Pekmez bol oranda demir barındırır ve kansızlığa karşı kuvvetli bir savaşçıdır. Olası bir demir eksikliğinde yaşayacağınız halsizlik, sürekli yorgunluk hâli, baş dönmesi gibi etkenlerin yok olmasına destek olur.

  • ENERJİ İÇİN PEKMEZ

Pekmez yüksek oranda enerji verir. Özellikle sporcuların porsiyon kontrolü dâhilinde yemesi önerilir. Ayrıca içeriğindeki zengin maddeler ile kanı temizlediğinden dolaşım sistemine iyi gelir ve hareket özgürlüğüne katkı sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal