Nar Suyunu İçerken Dikkat! Kimler Nar Suyu İçemez?

Yeşil çaydan daha fazla antioksidan içeren nar suyu, birçok hastalığa da kalkan oluyor. Sonbaharın en sevilen meyvelerinden olan narı nasıl tüketmek gerekir? Nar suyunun faydaları neler, kimler nar suyunu dikkatli içmeli? Gelin birlikte bakalım.

02.10.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 02.10.2019-12:18)

İçeriğindeki B5, B6, C ve E, C, B1 ve B2 vitaminleri ile beraber zengin potasyum, magnezyum ve folat içeren bu meyve kışın hastalıklara karşı adeta kalkan gibi.

ŞEKER HASTALARI DİKKAT

Nar suyunun günlük en fazla 1-2 bardak içilmesi gerektiğinin altını çizen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Selim Kum, "Bir bardak nar suyunda yaklaşık olarak 106 kalori bulunuyor ve bunun 26 gramı şeker. O nedenle şeker hastalarının nar suyu içerken biraz daha dikkatli olmaları lazım" dedi.

KEMOTERAPİ İLACI KULLANANLAR

Nar suyunu herkesin içebileceğini fakat bazı dikkat edilmesi gereken durumların olduğunu hatırlatan Selim Kum, "Yapılan araştırmalarda antioksidan etkilerinden dolayı içerisindeki A, C vitaminleri, folik asit, çinko gibi mineralleri barındırdırğı için düzenli kullanımı öneriyoruz" şeklinde konuştu.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal