Kişilik Bozukluğu Nedir? - Belirtileri Nelerdir?

Kişinin aile, iş ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen kişilik bozukluğu, bireyin çevresini kendine uydurmaya çalıştığı bir durumdur. Uzmanlar, kişilik bozukluğunun oluşmasında aile ve çevrenin oldukça etkili olduğunu söylüyorlar. Klinik Psikolog Sera Elbaşoğlu, kişilik bozukluğu hakkında bilgiler verdi.

25.02.2019-09:46 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-09:39) Kişilik Bozukluğu Nedir? - Belirtileri Nelerdir?

Kişinin aile, iş ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyen kişilik bozukluğu, bireyin çevresini kendine uydurmaya çalıştığı bir durumdur. Uzmanlar, kişilik bozukluğunun oluşmasında aile ve çevrenin oldukça etkili olduğunu söylüyorlar. Klinik Psikolog Sera Elbaşoğlu, kişilik bozukluğu hakkında bazı bilgiler verdi. İşte detaylar...

Kişilik bozukluğu, sosyal ya da mesleki yaşantıyı bozan davranış biçimleri ve içsel yaşantılar olarak tanımlanıyor. Hayatı çok fazla etkileyen kişilik bozukluğu, erişkinlik döneminde kendini göstermeye başlıyor.

Kişilik bozukluğunun belirtileri:

- Uyumsuzluk

- İş birliği kurmama

- Çevresindekilerde sıkıntıya yol açma

- Verimsizlik

- Empati kurmama

- Kişilerarası ilişkileri şekillendirme ve sürdürmede başarısızlık

- Aşırı kötümserlik

- Ahlaka aykırılık

- Zayıf mizah anlayışı

Toplum İçinde Sorunlara Yol Açar

Kişilik bozuklukları tek tip değildir; ancak sık rastlanan bazı ortak özellikleri bulunur. Örneğin; bu kişiler yapılan yanlışlıkları yineler ve ders çıkarmazlar. Yerleşik davranış örüntüleri katı bir biçimde korunur. Düşünme yetileri, muhakeme becerilerinde toplumun geçerli ölçülerinden sapma ve topluma aykırı davranışlarda bulunurlar. Dürtü kontrolüyle ilgili güçlükler yaşarlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal