Patlıcan Sapını Çöpe Atıyorsanız Dikkat: Hemoroid Hastalığına İyi Geliyor

Yemeklerin en lezzetli malzemelerinden olan patlıcan, oldukça faydalı sebzelerden biri. Peki paylıcan sapının da ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor musunuz? Sağlığa faydalarını öğrendikten sonra asla çöpe atmayacaksınız.

23.02.2019-16:19 - (Son Güncelleme: 30.08.2021-13:00)

Birçok yemekte severek kullandığımız, mezelerin vazgeçilmezi patlıcanın birçok yararı olduğunu çoğu kez duymuşsunuzdur. Peki ama patlıcanları temizlerken çöpe attığınız saplarının aslında ne kadar sağlıklı olduğunu biliyor musunuz? Sizin için patlıcan saplarının yararlarını ve patlıcan sapı kürü tarifi hazırladık. İşte detaylar…

PATLICAN SAPININ FAYDALARI

Neredeyse hepimiz yemek yaparken patlıcanın saplarını ayıklayıp çöpe atıyoruz. Ancak patlıcan sapının faydalarını öğrendikten sonra artık çöpe atmayacağınızı düşünüyoruz. İşte detaylar...

Hemoroid Hastalığına İyi Geliyor

Son zamanların korkulan hastalıklarından biri de Hemoroid. Giderek yaygınlaşan bu hastalıktan kurtulmak için; ilaç , ameliyat , lazer gibi farklı tedavi yöntemleri mevcut. Ancak bu yollara başvurmadan evinizde doğal yöntemlerle basurdan kurtula bilirsiniz. Eğer böyle bir rahatsızlığınız varsa kesinlikle patlıcan kürünü uygulamalısınız. Kullanan kişiler bu kür sayesinde olumlu yönde ilerlediklerini söylüyorlar.

PATLICAN SAPI KÜRÜ TARİFİ

Gerekli Malzemeler:

- 5 adet patlıcan sapı

- 5 bardak içme suyu

Yapılışı:

Öncelikle patlıcanların yeşil sap kısımlarını kesin. Sonrasında iyice yıkayın. Tencereye suyun içerisine atın ve kaynatın. Kaynayan tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yarım saat daha kaynatın. Bu sürede asla tencerenin kapağını açmayın.

Kaynama işlemi bittikten sonra soğumasını sağlayın ve ardından kapağını açın içinden patlıcan saplarını alın. Elde edilen bu suyu buzdolabına koyabilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzerine günde 2 defa aç karnına bir bardak için. 5 gün boyunca bu kürü kullanabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal