Kış Aylarında Kalp Krizi Riski Artıyor

Kalp krizinin kış aylarında arttığı görülür. Bunun sebebi ise, kışın damarlar büzüşür, tansiyon yükselir ve kalbin yükü artar. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kış aylarında kalp sağlığını korumak için bazı tavsiyelerde bulundu.

28.01.2019-09:28 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-09:20) Kış Aylarında Kalp Krizi Riski Artıyor

Kalp krizinin kış aylarında arttığı görülür. Bunun sebebi ise, kışın damarlar büzüşür, tansiyon yükselir ve kalbin yükü artar. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kış aylarında kalp sağlığını korumak için bazı tavsiyelerde bulundu. İşte o tavsiyeler...

Susuzluk Olumsuz Etkiler

- Soğuk havada kalbe kan taşıyan damarlar büzüşür ve böylece kalbe giden kan miktarı azalır. Mevcut vücut sıcaklığını koruyabilmek için daha fazla kan pompalamak zorunda kalan kalp, daha fazla oksijene ihtiyaç duyar, ancak büzülen kan damarları bunu sağlayamaz. Ayrıca soğuk havaya cevap olarak vücudumuz derimizdeki damarları da büzüştürür ve mevcut kanı iç organlarımıza yönlendirir.

- Böbrekler, kendisine gelen artmış kan akımı nedeni ile süzme görevini artırır ve vücuttan su atılır. Sonuçta ortaya çıkan susuzluk durumu kalp sistemimiz üzerinde olumsuz etkiler oluşturur. Tüm bunlara bağlı olarak kalp kası oksijensiz kalır ve kalp krizi ortaya çıkabilir.

Daha Çok Erkeklerde Görülür

Soğuk havanın ölümcül etkileri, özellikle 25-59 orta yaş grubundaki erkeklerde daha sık görülür. Erkekler için özellikle ilk soğuk başlangıcından sonraki birinci gün, kadınlar içinse dokuzuncu günden itibaren soğuk hava ölümcül etkisini gösterir.

Fazla Kafein Tüketiminden Uzak Durun

Kafeinli ve alkollü içeceklerden uzak durun: Bu içecekler tansiyonu yükseltir. Ayrıca alkol, soğuk havada vücuttaki aşırı zorlanmayı maskeleyebilir.

Pamuklu ve Yünlü Kıyafetler Seçin

Uygun kıyafet seçin: İçte pamuklu, dışta ise yünlü olacak şekilde en az üç kat kıyafet giyilmeli, baş ve ellerden ısı kaybı olmaması için bu bölgeler korunmalı.

Düzenli Beslenin

Düzenli beslenmeye ve sıvı alımına dikkat edin: Vücudumuzun susuz kalmaması için soğuk havaya çıkmadan önce ve döndükten hemen sonra bol sıvı alınmasına dikkat edilmeli. Ayrıca C vitamini açısından zengin, bağışıklık sistemini kuvvetlendiren gıdalar tüketin.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal