Kalp Krizine Yol Açan Besinler

Dünya genelinde meydana gelen ölümlerin sebeplerinin başında kalp krizi geliyor. Kan akışının engellendiği durumlarda meydana gelen kalp krizinden korunmak için nelere dikkat etmeliyiz. Kalp krizine yol açan besinler nelerdir? İşte detaylar…

26.01.2019-17:05 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-15:03) Kalp Krizine Yol Açan Besinler

Kalbe giden kan akışı aniden engellendiğinde kalp krizi yaşanır. Bu durum yaşamı tehdit eden bazı sonuçları doğurur. Peki bundan korunmak için ne yapmak gerekir?

KALP KRİZİNE YOL AÇAN BESİNLER

Kalp hastalıkları son yıllarda giderek arttı. Birçok kişi kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmekte. Yaşam koşulları, hareket, uyku düzeni ve sağlıklı beslenme gibi birçok durum kalp krizi riski üzerinde etkilidir. Bunların başında beslenme düzeni geliyor. Hızlı tüketim çağında birçok şeye yetişmeye çalıştığımız günlerde, en çok ihmal ettiğimiz şeylerden biri yemek. Ayak üstü atıştırma ile geçirilen bu durum aslında oldukça tehlikeli. Peki kalp krizine neden olan besinler neler? Gelin beraber bakalım. 

Kalp krizlerine genellikle koroner kalp hastalığı neden olur. Koroner arterleri tıkayan madde, kolesterol birikintileridir. Kolesterol, normal bedensel işlev için hayati öneme sahiptir ancak çok fazla olması da zararlıdır. Sağlıksız bir yemek, karaciğerde yapılan ve parçalanan yüksek kolesterole yol açabilir.

Kalp ve Damar Cerrahı Prof.Dr. Barış Çaynak, kalp krizi riskini azaltmak için uzak durulması gereken yiyecekleri açıkladı.

İşte o yiyecekler:

-Beyaz çikolata, şekerleme, kek, puding ve bisküvi

-Hamur işleri, börek, poğaça

-Sosis, hamburger, pastırma ve kebap gibi yağlı etler

-Margarin, palm yağı

-Hindistan cevizi, Hindistan cevizi kreması, hurma yağı

-Krema, süt, yoğurt, krem peynir gibi tam yağlı süt ürünleri 

KALP KRİZİ BELİRTİLERİ NELER?

Kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirenlerin oranı dünya genelinde bakıldığında oldukça fazladır. Birçok hastalıkta olduğu gibi kalp krizi durumunda da erken teşhis oldukça önemli. Bu nedenle aşağıda bahsettiğim belirtileri kendinizde gözlemliyorsanız muhakkak bir doktora gitmelisiniz. Nedir kalp krizi belirtileri? Gelin beraber bakalım…

Göğüs Kafesi Ağrısı

Baskı, ağırlık ve sıkışma gibi kendini gösteren ve göğüs kafesinde meydana gelen ağrılardır. Kalp krizinin en yaygın belirtisidir.

Nefes Darlığı

Bir diğer kalp krizi belirtisi ise nefes darlığı, göğüste meydana gelen şiddetli ağrıdan sonra meydana gelir.

Gövdenin Üst Kısmında Meydana Gelen Ağrı

Özellikle sol omuz tarafında, boyun bölgesi ve çenede meydana gelen ağrılar, bir diğer kalp krizi belirtileri arasında yer almaktadır.

Diğer Kalp Krizi Belirtilerini ise Şu Şekilde Aıralayabiliriz:

-Bulantı ve Kusma,

-Aniden soğuk ter basması,

-Ani baş dönmesi,

-Sebepsiz ani yorgunluk atakları (Genellikle kadınlarda görülür),

-Mevcut şikâyetlerin gitgide artıyor oluşu.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal