Kimler Spiral Taktıramaz?

En yaygın doğum kontrol yöntemlerinden biri spiraldir. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, spiral konusunda bazı açıklamalarda bulundu.

08.02.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-13:35) Kimler Spiral Taktıramaz?

En yaygın doğum kontrol yöntemlerinden biri spiraldir. Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, spiral konusunda bazı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Spiral Nedir?

Spiral; yumurtaların rahim içine yerleşmesini ve sperm ile döllense bile rahmin içindeki uygun koşulları bozarak döllenmiş yumurtanın buraya yerleşmesini engelleyen bir doğum kontrol yöntemidir. Yaklaşık 2-3 santimetre uzunluğunda olan spiral, T şeklinde olup metal veya plastikten üretilir. Hamileliğin oluşmasını engelleyen ise spirali saran bakır tellerdir. Spiraller rahim ağzının geçirgenliğini azaltırken, onu saran bakır teller o bölgeye ulaşan spermleri etkisiz hale getirir.

Kimler Spiral Taktıramaz?

- Rahim anomalisi olan kişilerin,

- Bakır alerjisi olanların,

- Meme kanseri olan kişilerin,

- Genitalenfeksiyonu olan kişilerin spiral kullanımı doğru kabul edilmez.

Ne Kadar Süre Kullanılır?

Spirallerin ömrü eğer bakır olan tercih edilmişse 10 yıl, hormonlu ise 3 yıl kadardır. Spiral taktırdıktan sonra takibini yapmak oldukça önemlidir. 6 ile 1 yıl arasında düzenli olarak mutlaka muayene olunmalıdır.



Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal