Kedi Kumundaki Korkunç Tehlike! Hangi Hastalığı Tetikliyor?

Danimarkalı bilim adamları, korkutan bir araştırmaya imza attı. Çalışmaya göre, kedi kumundan ve etten yayılan bir parazit akıl hastalığını tetikliyor! İşte haberin detayları...

22.05.2019-14:32 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-14:19)

Korkutan araştırma Kopenhag Üniversitesindeki araştırmacılar tarafından yapıldı. Aralarından 2 bin 591'ine psikiyatrik hastalık teşhisi konulan 80 binden fazla insanın verilerini analiz eden bilim insanları, kedilerde yaygın olarak gözlemlenen toksoplazma gondii isimli parazitin şizofreniye neden olduğunu ortaya çıkardı.

KEDİ KUMU VE ETTE BULUNUYOR    

Toksoplazma gondii paraziti, kedi kumuyla temas halinde olunca ve çiğ et yoluyla bulaşıyor; ve çoğunlukla zararsız olduğu düşünülüyor. Ancak son yapılan çalışmaya göre bu masum görünen parazit, şizofreni riskini %50'ye kadar yükseltiyor. T. gondii paraziti, zihin fonksiyonlarını bozuyor ve  riskli davranışları, depresyonu ve trafik kazalarını tetikliyor.

ŞİZOFREN TEŞHİSİ KONULDU  

Şikago Üniversitesi'ne göre dünyada milyarca insan, nüfusun yaklaşık üçte biri, bu paraziti taşımakta. Araştırma sonuçları şunu gösteriyor ki paraziti taşıyan bu bireylerin neredeyse %50'sine şizofreni teşhisi konulmuş. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal