Karında Şişlik ve Ağrı Karaciğer Kanserinin Habercisi Olabilir

Karaciğer vücudumuzda hayati öneme sahip olan bir organdır. Karaciğer kanseri toplumumuzda giderek yaygınlaşmaktadır. Peki, karaciğer kanseri belirtileri ve nedenleri nelerdir?

08.01.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-12:45)

Karının sağ alt kısmında bulunan karaciğer, vücuda giren bazı zararlı toksinleri biriktirerek hücrelere zarar vermesini önler. Karaciğerin uğradığı herhangi bir olumsuzluk tüm vücudu etkiler yani karaciğer kanseri olan bir kişinin diğer kanserlere yakalanma oranı artabilir.

KARACİĞER KANSERİ BELİRTİLERİ VE NEDENLERİ NELERDİR?

Çoğu kanserde olduğu gibi karaciğer kanserinde de direk bir etkenle ilişkilendirmek doğru değildir. Ancak karaciğer kanser oluşumunu artıran etkenler arasında Hepatit B virüsü (HBV) veya hepatit C virüsü (HCV) ile kronik enfeksiyon, siroz, kalıtsal hastalıklar, aşırı yağlı beslenme, alkol sigara gibi kötü alışkanlıklar bulunur. Karaciğer kanseri olan birçok kişide erken dönemlerde herhangi bir belirti görünmez. Bu nedenle özellikle siroz gibi yüksek riskli hastalarda şikâyet olmasa da takip etmek erken tanı için çok önemlidir. Karaciğer kanserleri genellikle karında şişkinlik, ciltte sararma, kaşıntı, karnın sağ üst kısmından başlayıp sırta vuran ağrı, ani kilo kayıpları, haftalar süren iştahsızlık, çok az yemek yenmesine rağmen yemek sonrası tokluk ve şişkinlik hissi, ateş, geceleri terleme genel sağlıkta ani kötüleşme, idrar renginde koyulaşma ve soluk renkli dışkı gibi sarılık belirtileriyle kendini gösterir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal