Karaciğer ve Safra Kesesini Koruyor! Diken Üzümünün Faydaları

Karaciğer ve safra kesesini koruyan ve sağlığa iyi gelen diken üzümü, vücudumuzda birçok olumlu neticeler ortaya çıkarır. Peki diken üzümünün ne gibi faydaları nelerdir birlikte bakalım.

19.07.2019-16:42 - (Son Güncelleme: 19.07.2019-16:34) Karaciğer ve Safra Kesesini Koruyor! Diken Üzümünün Faydaları

Diken üzümü antibakteriyel, anti-fungal ve anti-protozoal özellikler barındırır. Bakterilerin insan hücrelerine bağlanmasını ve enfeksiyona sebep olmasını engeller. Bu bitki, boğaz ağrısı,tıkanıklık, sinüzit ve bronşit gibi genel hastalıkların hafifletilmesine destek olabilir.

DİYABETİ ÖNLER VE TEDAVİ EDER  

Günde 2-3 kez diken üzümü yemenin kan şekeri ve lipit metabolizmasını yaygın bir biçimde kontrol edebileceği ortaya çıkarılmıştır. Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp'ta yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar diken üzümünün insülin duyarlılığını da yükseltebileceğini bulmuşlardır.

KARACİĞER VE SAFRA KESESİNİ TEMİZLER  

Karaciğer kanı temizlemek, hormonları parçalamak, temel besinleri depolamak ve safra üretmekten sorumlu organımızdır. Diken üzümü, sindirime ve safra salgılanmasına destek olur. Ayrıca karaciğer ve safra kesesi sağlığı için, doğal bir safra kesesi yıkama maddesi olarak tanımlanır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal