Çilek, yaban mersini, böğürtlen ve ahududu gibi meyveler, kalp sağlığında başrole sahip olan besinlerle dolu bir içeriğe sahiptir. Bu meyveler bir çok antioksidan bakımından da oldukça zengindir. İçinde bulundurduğu antioksidanlar ise kalp hastalıklarına katkısı olan oksidatif strese ve inflamasyona karşı bir engeldir. Yapılan çalışmalar, kırmızı renkteki bu meyvelerin tüketiminin yükseltilmesinin kalp hastalığı risklerini azaltabildiğini ortaya koymuştur.

Beyin sağlığı destekçisi ve kansere karşı engel: Tabii ki kırmızı meyvelerin tek faydası kalp sağlığını koruması değil. Yapılan araştırmalar kırmızı meyvelerin içinde bulundurduğu antosiyaninlerin öğrenme ve hafızayı da olumlu yönde etlilediğini gösteriyor. Bunun yanı sıra kırmızı-mor renkteki besinler içerdikleri yüksek antioksidan sayesinde kanser korumasında büyük role sahiptir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.