Kalıcı Makyaj Yaptıracaklar Dikkat! Kanser ve Tümör Riski...!

Özellikle yaz aylarında kadınlar tarafından tercih edilen kalıcı makyaj zararlı mı? Kalıcı makyaj kanser ve tümör teşhisine engel mi oluyor? Uzmanlar uyarıyor! Kadınların daha çok dikkat etmesi gerekiyor.

22.10.2019-10:50 - (Son Güncelleme: 22.10.2019-11:03)

Kalıcı makyaj yaptırmayı düşünenler bir kez daha düşünmeli! Kanser ve tümör teşhisini geciktirir mi? Gelin cevaba  birlikte bakalım.

DERİDE ZEDELENME OLUŞUR

Kalıcı makyajın uygulanması sırasında enfeksiyon ve alerjik reaksiyonlar gibi problemlerle karşılaşabilineceğinin altını çizen Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Akman Karakaş, "Kalıcı makyaj yapılırken steril çalışılsa bile deride travma, zedelenme olduğundan, sonrasında gerek derideki mikroorganizmalar gerekse dışarıdan gelecek mikroorganizmalar enfeksiyon riskine sebep olabilir. Bunun önüne geçmek için uygulanacak kişiye bilgi verilmesi mühim" diye konuştu.

“KANSERİN GEÇ FARK EDİLMESİNE NEDEN OLABİLİR”

Kalıcı makyaj yaptıran kadınların, deri kanseri taramasını yılda bir kez dahi olsa yaptırmasının mühim olduğunun altını çizen Prof. Dr. Karakaş, "Kalıcı makyaj ile verilen pigment tabakası, normal derinin görünümünden değişik bir görünüme sebep olacağı için özellikle kişilerde görülecek bir tümör ya da kanser hücre gelişimini takip noktasında ya da burada meydana gelmiş kanser ya da tümörün geç fark edilmesine sebep olabilir" dedi.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal