Kahve Tüketimine Dikkat!

Kahve içmeyi çok seven bir toplum olduğumuz doğru fakat kahve içmek sağlıklı mı, yoksa sağlıksız mı?Bu sorunun cevabını Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak açıkladı.

08.01.2019-15:46 - (Son Güncelleme: 08.01.2019-15:47) Kahve Tüketimine Dikkat!

Kahve içmeyi çok seven bir toplum olduğumuz doğru fakat kahve içmek sağlıklı mı, yoksa sağlıksız mı?Bu sorunun cevabını Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak açıkladı. İşte detaylar...

KALP SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ

Günlük ortalama 2-4 fincan kahve içmek, kalp ve kalbe bağlı tüm rahatsızlıklara yakalanma ve ölüm risklerini azaltıyor. Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Barış Çaynak, “Elbette kahvenin yanında içilen sigara, kahvenin bize sağladığı faydaları ortadan kaldırıyor” diyor ve uyarıyor: “Tüketim aşırı olmadığı sürece kahve, sağlıklı bir ömür geçirmenize katkı sağlıyor.” dedi.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Kahve içenler; kalp krizi, felç ve kalp yetmezliğine bağlı ölüm risklerinden korunduğu kadar, kanser ve Alzheimer’a bağlı ölüm risklerinde de korunuyor.  Eğer tansiyon riskiniz varsa ve kan basıncınızı kontrol etmekte zorlanıyorsanız, kahve içerken kalp sağlığınıza daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir.

KOLESTROLE DİKKAT!

Prof. Dr. Barış Çaynak, “Filtrelenmemiş kahvenin kötü kolesterolü artırdığına dair çalışmalar mevcut” diyor ve ekliyor:  “Günlük sadece 1-2 fincan kahve içiyorsanız, kolestrol açısından sorun görünmüyor. Ancak günlük kahve tüketiminiz daha fazla ise kolestrole etkisi daha düşük olan filtre kahveyi tercih etmelisiniz.”

Eğer günde 6 bardak ve üstü kahve tüketiyorsanız, kahvenize süt ekleyerek olumsuz etkiyi azaltabilirsiniz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal