Kahve Migreni Tetikler mi? 3 Fincandan Sonra...!

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, günde 3 fincan ya da daha fazla kahve, çay içenlerin migren ağrılarını şiddetlendirdiği ve arttırdığı ortaya konmuştur.

21.10.2019-14:33 - (Son Güncelleme: 21.10.2019-13:57)

ABD'li bilim insanları kahve ve çay tüketimi ile ilgili bir araştırma yaptılar. Migren ve kahve etkisini ortaya koyan araştırma şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu.

MİGRENİ ÇAY  KAHVE TETİKLER Mİ?

Yapılan araştırmaya göre ise migren hastalığı olan kişilerin gün içerisinde 3 fincan veya daha çok kafeinli içecek tükettiklerinde baş ağrılarının şiddetlendiği görülmüştür.

Araştırmaya katılan ve migren hastası olan 98 kişi üzerinde 6 haftalık bir çalışma yapıldı. Her bir katılımcının gün içerisinde kafeinli içecek içtikleri anlar ile tüketmedikleri anları karşılaştırarak migren ağrılarının sıklığını ve şiddetini gözlemlediler. Çalışmanın neticesinde kafeinli içeceklerin migren ağrılarını tetikleme riski üçüncü fincandan sonra görülüyor.. 

3 FİNCANDAN FAZLASI ZARARLI

Bilim insanları yaptıkları çalışmalarda bir veya iki fincan kahve ya da çay gibi içeceklerin migren ağrısı çok fazla etkilemediği ancak 3 fincandan daha çoğunun bu ihtimali artırdığını kaydettiler.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı  aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal