Ispanak Tüketmeniz İçin 5 Sebep

Doğadaki en zengin demir maddesine sahip olan ıspanak, çizgi filmlere bile konu olmuştur. Peki ıspanağın faydaları nedir? İşte ıspanak tüketmeniz için 5 sebep...

19.02.2019-16:36 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-16:30) Ispanak Tüketmeniz İçin 5 Sebep

Doğadaki en zengin demir maddesine sahip olan ıspanak, çizgi filmlere bile konu olmuştur. Peki ıspanağın faydaları nedir? İşte ıspanak tüketmeniz için 5 sebep...

Kabızlığı Önler

Ispanak, kalori ve yağ oranı oldukça düşük olan ve bu yönüyle diyet listelerinde yerini alan bir besindir. Aynı zamanda içerdiği lif bağırsak ve mide faaliyetlerini olumlu etkilediğinden sindirimi kolaylaştırır. Kabızlık sorununun yaşanma riskini en aza indirir.

Mide Kanserine İyi Gelir

Flavonoidler maddesi açısından zengin nadir besin kaynaklarından biri olan ıspanak, yağlı ve karbonhidratlı yiyeceklerin vücutta yol açtığı zararlı toksin oranını azaltır. Yapılan araştırmalarda ıspanağın cilt ve mide kanserine neden olan zararlı hücrelerin oluşmasını engellediği de ortaya çıkmıştır.

Göz Sağlığı Açısından Önemlidir

Günümüzde bilgisayar, televizyon ve telefonların ışıklarından kaynaklanan göz rahatsızlıklarına da iyi gelir. Özellikle bozulan retinanın ışığı kırmadan sarı noktaya geçmesi ile oluşan astigmat rahatsızlığının riskini azaltır.

Kollajen Eksikliğini Giderir

Süt ve süt ürünlerine alerjisi olan kişilerin protein eksikliğini gidermede alternatif olacak besinlerin başında ıspanak gelir.Ayrıca kas dokularında meydana gelen kollajen eksikliğini de giderir.

Demir Eksikliğini Giderir

Demir eksikliği bünyenin zayıflamasına neden olur. Doğada demir açısından en zengin besinlerden biri olan ıspanak bu eksikliği gidermede oldukça etkilidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal