İsilik Nedir? Çocuklarda İsilik Nasıl Geçer?

İsilik yaz aylarında çocukları rahatsız eder eğer uzun sürerse sorun olur. Bu nedenle neyden kaynaklandığı ve nasıl önleneceğini bilmek önemlidir.

05.08.2019-11:24 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-11:20) İsilik Nedir? Çocuklarda İsilik Nasıl Geçer?

Yaz aylarıda bebeklerde ve çocuklarda görülen ve en çok onları rahatsız eden isilik hakkında tüm önerileri yazımızda bulabilirsiniz.

İSİLİK NEDİR?

İsilik, ekrin ter bezleri ve kanallarının tıkanması ve terin cilt ve cilt altına geri akması sebebi ile oluşan özellikle yaz dönemlerinde bebek ve çocuklarda , sık görülen bir cilt sorunudur. Bu tıkanıklık deri altında biriken terin küçük kabarcık ve kızarıklık olarak kendini göstermesi ve genellikle kaşıntı şeklinde ortaya çıkması ile rahatsız edicidir. Sıklıkla yaz aylarında, ılık ve nemli iklimlerde en yaygın şekilde görülmektedir. Döküntüler tedavi olmadan da bir zaman sonra kendi kendine iyileşir. Fakat gerekli tedbirler alınmaz ise cilt üstünde daha karmaşık bir durum alabilir.

ÇOCUKLARDA İSİLİĞİ AZALTMANIN YOLLARI

En önemlisi bebek ve çocuğun kalın ve sentetik giysiler giymemesi,ince,teri emebilen pamuklu kıyafetlerin seçilmesidir. Özellikle yaz günlerinde giysilerin sık sık değiştirilmesi ,kıyafetler yıkanırken kimyasal barındıran deterjan ve yumuşatıcılar yerine yalnızca ekolojik içerikli bir temizleyici ile yıkanması,yumuşatıcı kullanılmaması ideal olur. Özellikle yaz dönemi terle atılan tuzun ter bezlerinde tıkaç meydana getirmemesi için bebek ve çocukların sık sık su ile yıkanması ideal olur. Eğer sık yıkamak mümkün değil ise bir pamuk pedi ıslatıp gün içinde boyun kıvrımları koltuk altı gibi isiliğe yatkın bölgeleri yıkamak uygun olacaktır. Fakat deniz suyuna girmek ,eğer denize girme imkanı yok ise ölü deniz mineralleri barındıran tuzları az miktarda yıkanma suyuna atmak gözeneklerin açık kalmasına destek olarak isiliği azaltabilir ve oluşmasını önler. Korunmada ve hafif lezyonlarda alerjik bir hal yok ise tıbbi papatya ve kalendula çayları ile temizleme ya da papatya ve kalendula özlerini barındıran doğal cilt bakım malzemeleri inflamasyon sürecini azaltabilir. Fakat isilik geçsin diye yoğun içerikli yağlar ve pişik kremleri sürülmemelidir. Bütün tedbirlerinize karşın çocuğunuzdaki isilik uzun süreli sürüyorsa ise kesinlikle dermatoloji hekimine başvurulması gerekir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal