İsilik Nasıl Tedavi Edilir?

Özellikle bebeklerde görülen isilik, vücuttaki ter kanallarının tıkanması sonucunda beliren kızarıklık ve küçük kabarcıklara verilen isimdir. Peki, isilik nasıl tedavi edilir? Detaylar haberimizde…

27.01.2020-17:52 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-17:47)

Genel olarak göğüste, boyunda, karın üzerinde, kol ve bacaklarda, vücudun kıvrım yerlerinde görülen ve şiddetli kaşıntılara sebep olan isilik nasıl tedavi edilir?

İSİLİK NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Çocuklarımız ve bebeklerimiz yaşadıkları en ufak bir rahatsızlıkta bir an önce tedavi olmaları için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. İsiliğin belli başlı bir tedavi yöntemi yoktur. Bebeğinizin vücudunda oluşan isiliği tedavi etmek için ilk olarak temizliğine ve belirli kurallara dikkat etmeniz gerekir. Ancak birkaç güne iyileşme olmaz ise bebeğinizi doktora götürmenizde fayda vardır. Doktorun vereceği rahatlatıcı losyon ve kremler ile tedavi olmasını sağlayabilirsiniz. İsilik kişiden kişiye bulaşma riski olan bir rahatsızlık değildir. Bu sebeple isilik olmuş olan bir bebeğin yanında bebeğinizin de isilik olabileceği düşüncesine kapılmamalısınız. İsilik olan bebeğinizin rahatlaması ve isilikten bir an önce kurtulması için sık sık duş aldırmanızda fayda var. Ancak duş aldırırken sabun ve şampuan kullanmamalısınız. Kullanmanız durumunda farklı alerjik reaksiyonlar ile karşı karşıya kalmanız mümkün olabilir. İsilik olan bebeğinizi sıcaktan uzak tutmalı, bebeğinizi sıkan kıyafetler giydirmemelisiniz. Enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalınmaması adına bebeğinizin vücudunda bulunan lezyonları kaşımasına engel olmalısınız. Bebeğinizin ellerinde eldiven bulundurmanız vücudundaki bölgeleri kaşımasına engel olacaktır. Aksi taktirde hem canı yanacak hem de artan bir riskle karşı karşıya kalacaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal