Bel ağrısı neden olur? Evde egzersiz ile bel ağrısı nasıl geçer? Bel ağrısını geçiren 3 pozisyon

Hayat kalitemizi düşüren bel ağrısının nedenleri çeşitlidir. Ufak tefek yaralanmalar, ağır kaldırma, oturma şeklimiz gibi durumlar bel sağlığımızı önemli ölçüde etkiliyor. Evde bel ağrısını geçirecek 3 pozisyonu derledik. Uygulayacağınız bu egzersizler ile bel ağrısını hayatınızdan çıkaracaksınız.

01.03.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 01.03.2022-17:23)

Bel ağrısı rahatsızlıklarının birçoğu, ağır nesneleri kaldırırken ani hareketler veya zayıf vücut mekaniği nedeniyle kas burkulmaları gibi yaralanmalar sonuncunda oluşur. Peki, bel ağrısı nasıl geçer?

Bel ağrısı kişinin gündelik hayatını olumsuz etkileyen bir sağlık sorunudur. Bel ağrısı çözümünde ilk adımlar istirahat, buz ve iltihaplanma karşıtı ilaçlardır. Aynı zamanda düzenli olarak yapacağınız kısa bir yürüyüş, yoga, yüzme veya hafif derecede başka bir sportif aktivite sıklıkla bel ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. 

Ayak parmaklarına dokunma, kobra duruşu, çocuk duruşu gibi çeşitli germe hareketleri bel ve sırt ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Akut bir sakatlanmadan meydana gelen ağrılar birkaç güne veya haftaya geçer. Ancak birkaç ay devam eden ağrılar kesinlikle tıbbi müdahale gerekir. Bel ağrısı için ilaç ya da herhangi bir tedavi yöntemi uygulamazsanız vücudun diğer bölgelerini daha çok kullanmaya başlarsınız. Her defasında toparlanma biraz daha gecikip sakatlanma riski artar.

Masaj yapmak da bel ağrısı tedavisinde önemli bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ağrıyan kaslarımızı gevşetmek için alanında iyi bir fizyoterapistten masaj desteği alarak bel ağrımızı geçirebiliriz.

Düşük topuklu ayakkabılar giyerek bel sağlığımızı koruyabiliriz. Omurga sağlığımızı da korumak için gereğinden yüksek topuklu ayakkabılar kullanmamalıyız. Yüksek topuklu ayakkabılar durumuzda dengesizliğe yol açarak bel üzerindeki baskıyı arttırır. Bu da belimizin ağrımasına yol açar.

Evde bel ağrısı nasıl geçer?

Hafif bel ağrılarından evde egzersizler yaparak da kurtulabiliriz. Sırt ve bel ağrılarımızı pratik egzersizlerle dindirebiliriz. Çeşitli germe hareketleri, ağrılarımızın hafiflemesine yardımcı olur. Aşağıdaki germe hareketlerinden deneyerek bedeninizi rahatlatabilirsiniz.

Bel ağrısına iyi gelen egzersizler

Kobra pozisyonu: Kobra pozisyonu, bel ve sırt ağrılarınızı dindirmede destekleyici egzersizlerden biridir. Yüz üstü yatar pozisyonda uzanırken ellerinizden destek alarak başınızı ve göğüs bölgenizi kaldırın. Geriye doğru esneme hareketi olan bu duruş, ağrılarınızı hafifletecektir.

Ayak parmaklarınıza uzanmak: Ayak parmaklarınıza dokunmak için öne eğilmek, uyluk bölgemizin arka kısmındaki kasları gererek beldeki gerginliği alır. 

Çocuk duruş pozisyonu: Diz çökerek oturulan bu pozisyonda, başımız öne doğru uzanılarak yere konur. Yere kapanma esnasında kollar kafamızın önüne doğru uzatılır ve yüzüstü bir şekilde vücut esnetilmeye devam eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal