İlk Kez Kullanılan Teflonun Zehrini Nasıl Akıtırız?

Mutfağınıza yeni teflon tencere aldınız ve yemek yapacaksınız... hemen değil! Yeni alınan teflon tencerenin ilk kullanımından önce, tencerede kireç ve minerallerden kaynaklı lekelerin olmaması için temizleme yapılmalıdır.

10.04.2019-16:27 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-16:32) İlk Kez Kullanılan Teflonun Zehrini Nasıl Akıtırız?

Teflon tencere ilk kullanımdan önce mutlaka temizlenmelidir. Teflon tencerenin ya da tavanın sudaki kireç ve minerallerden kaynaklı herhangi bir lekelenmeye maruz kalmaması ve yemeklerin daha lezzetli olabilmesi için temizlenmesi şarttır.

YENİ TEFLON NASIL TEMİZLENİR?

Teflon tencere veya tavanın steril olmasını sağlarken bir miktar içerisine süt koyun ve kaynatın. Bu işlem teflonun zehrini akıtmak için oldukça etkili olacaktır. Teflonunuzu yıkamanın bir diğer yöntemi de; içerisine bolca su koyup daha sonra karbonat ve sirkeyi ilave edin ve kısık ateşte kaynatın.

SARIMSAKTAN FAYDALANIN

Teflonu temizlemek için bir muz kabuğunun iç kısmını iyice yedirin. Daha sonra teflonunuzun yarısına kadar su doldurup içerisine 2 yemek kaşığı kadar toz şeker ekleyin ve aynı şekilde kısık ateşte kaynamaya bırakın!Her derde deva olan sarımsağın gücünü teflonunuzu yıkamada da kullanın. Antibakteriyel özelliği olan sarımsağı teflonunu içerisine doğradıktan sonra yarısına tekabül edecek şekilde su doldurun ve kısık ateşte kaynatın. Daha sonra sarımsak kokusundan kurtulmak için deterjan kullanabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal