Koku Alma Hissi Azalıyorsa Alzheimer'a Dikkat!

Zamanla koku alma duyunuzun zayıfladığını ya da artık koku alamadığınızı hissederseniz bu durum Alzheimer ya da Parkinson hastalıklarının belirtisi olabilir. Mutlaka bir doktora görünmeli ve konuyu takip etmelisiniz.

10.04.2019-13:57 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-13:41) Koku Alma Hissi Azalıyorsa Alzheimer'a Dikkat!

Beş duyu organızmızdan birii olan burnumuz koku alamadığında günlük hayatımız zor bir sürece girebilir. Bu durum sizi rahatsız etmeye başladığında ise bazı hastalıkların sinyalleri gelmiiş olabilir. 

KOKU KAYBI NASIL OLUŞUR?

Koku kaybının hangi sebebe bağlı olduğu, hastalığın gidişatını da önemli ölçüde belirlemektedir. Koku kayıplarının; ani koku kaybı, zamanla azalan koku kaybı, tam koku kaybı, kısmi koku kaybı, gün içerisinde ya da mevsimlere bağlı olarak azalıp artan koku kaybı gibi pek çok türü vardır.

NÖROLOJİK BİR HASTALIK OLABİLİR

Özellikle ani koku kayıplarında; bir viral enfeksiyonun ya da kafa travması öyküsünün olup olmadığı mutlaka sorgulanmalıdır. Viral enfeksiyon sonrası olan kayıplarda; kalıcı hasarın olmaması için tedaviye çok erken dönemde başlanması gerekir. Yavaş yavaş ilerleyen koku kayıplarında ise altta Parkinson ya da Alzheimer gibi nörolojik bir hastalığın olup olmadığı incelenmelidir. Öte yandan yine yavaş ilerleyen kayıplarda; sinüs ve burun kaynaklı hastalıklar da mutlaka değerlendirilmelidir.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal