Horlamanın Sebebi Buymuş!

Tıbbi adı Obstrüktif Uyku Apnesi olan horlama, kimi zaman ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Peki, horlamanın sebebi ne? Horlama tedavi edilebilir mi? Detaylar haberimizde…

14.01.2020-12:50 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-12:41)

Kadınlara göre erkeklerde daha sık görülen ve gece boyunca solunum için harcanan güç dolayısıyla vücutta yorgunluğa, gündüz halsizlik ve uykusuzluğa neden olabilen horlama sebebi nedir?

HORLAMANIN SEBEBİ NEDİR?

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre dilde bulunan yağ, uyku kalitesini büyük oranda etkileyip horlamaya neden oluyor. Dili yağ oranı ne kadar düşükse uykunun iyi ve kaliteli olma ihtimali o kadar yüksek olur. Kilo veren insanlarda horlama sorununun azaldığı da bilim insanları tarafından tespit edilen bir diğer sonuçtur. Hastalar kilo kaybında yüzde 10’a ulaştığında dillerindeki yağ oranının azaldığı ve horlamada yüzde 30 azalma olduğu saptanmıştır. Horlamanın tedavi edilmesi için kilo vermenin dışında uyku pozisyonunun değiştirilmesi, daha yüksek yastıkta uyunması, hafif yiyecekler tüketilmesi, alkol ve sigara kullanımının bırakılması ve burun bandı kullanılması gibi çözümler de önlenebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal