Hayatınızdan Şekeri Çıkartmanın 7 Yolu

Uzun zaman önce tüketimine başlanan hazır şeker, yiyecek ve içeceklere tat vermek için kullanılıyor ama bu tatlandırıcılar insan sağlığına çok zararlıdır. Başta obezite olmak üzere, kalp, diyabet ve dolaşım sorunlarının ana kaynağı olmaktadır. Peki, şekeri hayatınızdan çıkarmak için ne yapmak gerekir?

22.02.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 22.02.2020-09:53) Hayatınızdan Şekeri Çıkartmanın 7 Yolu

Yaklaşık 100 yıl önce yoğun bir şekilde tüketimine başlanan ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olan şeker tüketimini azaltmanın ve hayatınızdan çıkarmanın yollarını sizin için derledik...

ŞEKERİ TANIYIN

Şekeri bırakmak istiyorsanız ilk önce onu tanımanız gerekir. Şekerin işlenmiş halinden, doğal meyve şekeri haline kadar birden fazla türü vardır. Dolayısıyla zararlı olan şekeri bilip; glukoz, fruktoz, galaktoz gibi şeker türlerinden uzak durulmalıdır.

ATIŞTIRMALIK ANLAYIŞINIZI DEĞİŞTİRİN

Karnınız acıktığında atıştırma tercihinizi şekerli yiyeceklerden yana kullanmayın. Bunun yerine doğal olan ve size fayda sağlayacak olan gıdaları tercih edin. Örneğin elma, portakal, kurum üzüm, fındık, fıstık gibi gıdalar tercih etmeniz şeker ihtiyacınızı yeterli ölçüde karşılar.

MUTFAĞA SOKMAYIN

Şekeri hayatınızdan çıkarmanın ilk adımı şekeri mutfağınıza sokmamanızdır. Mutfağınızda bulunan, kakaolu kremalar, bisküviler, işlenmiş soslar, gazlı ve şekerli içecekler gibi yapay şekerli tüm ürünleri mutfağınızdan uzaklaştırın. Bunların yerine daha sağlıklı doğal besinler tüketmeye özen gösterin.

PROTEİN TÜKETİN

Kan şekerinin düştüğü durumlar yalnızca şeker tüketimiyle ilgili değildir. Protein tüketmek de kan şekerini dengelemenin en iyi yöntemlerinden biridir. Kırmızı et, beyaz et, yumurta, süt ürünleri ve baklagiller gibi protein bakımından zengin olan besinleri tüketmeniz şekere olan yöneliminizi azaltacaktır.

TATLANDIRICIYA YÖNELMEYİN

Şeker tüketimini bırakmak isterken başka bir şeker türü olan yapay tatlandırıcılara yönelmeyin. Çünkü tatlandırıcılarda en az şeker kadar zararlıdır.

BOL BOL SU İÇİN

Şekeri vücuttan atmanın en iyi yöntemlerinden biri de gün içerisinde bol bol su içmektir. Vücuttaki zararlı maddeleri temizleyen su, şeker ve tuz gibi maddeleri temizleyerek yapay olan gıda bağımlılığından uzak durmanızı sağlar.

SEROTONİN SALGILANMASINI SAĞLAYIN

Mutluluk hormonu olarak adlandırılan serotonin, insülin salgılanmasını kontrol altına alarak, kandaki şeker miktarını dengeler. Bu nedenle kendinize mutluluk veren işlerle uğraşın, yeni hobiler edinin ve mutlaka egzersiz yapın.

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal