Hamilelik Döneminde Kanama Neden Olur?

Hamilelik döneminde görülen kanamalar anne adaylarını korkutur. Kanamanın neden olduğunu bilmeyen kadınlar, bebeklerinin sağlık durumu hakkında endişelenir. Peki hamilelikte neden kanama olur?

28.01.2019-15:57 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-15:53) Hamilelik Döneminde Kanama Neden Olur?

Hamilelik döneminde görülen kanamalar anne adaylarını korkutur. Kanamanın neden olduğunu bilmeyen kadınlar, bebeklerinin sağlık durumu hakkında endişelenir. Peki hamilelikte neden kanama olur? İşte yanıtı...

Yerleşme Kanaması Nedir?

Gebelik oluşumunda embriyo anne rahmine yerleşirken doku zedelenmesi oluşturduğu için bir miktar vajinal kanamaya sebep olabilir. Bu kanamaya halk arasında yerleşme kanaması yani implantasyon kanaması denir. Hemen hemen tüm gebeliklerde görülmekle birlikte anne adayları kanama yaşadığı zaman tedirgin olurlar. Ancak yerleşme kanaması kısa süreli süren kanamalardır ve ağrısızdır.

Gebelikte Kanamanın Nedenleri:

- Dış gebelik

- Düşükler

- Yerlşme kanaması

- Rahim ağzı, vajina ve rahimle ilgili diğer rahatsızlıklar (polipler, enfeksiyonlar, molar gebelik gibi trofoblastik hastalıklar)

Gebelikte Adet Kanaması Olur mu?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Sözen hamilelikte görülen adet kanamasıyla ilgili şunları söyledi: "Gebelik meydana geldikten sonra adet görülmez, ancak kanama olabilir. Bu kanamalar gebeliğin başlangıcında oluşan implantasyon kanaması adı altında, lekelenme şeklinde embriyonun rahme yerleşmesine bağlı olarak görülebilir. Çoğu anne adayı da bu kanamaları adet kanamalarıyla bağdaştırmaktadır. Ayrıca gebelik sürecinde meydana gelen diğer kanamalar düşük riski nedeniyle görülebilir. Bunların da menstruasyonla bir ilgisi yoktur. Bu nedenle gebelik sürecinde meydana gelen kanamalarda mutlaka doktora başvurmanız önerilmektedir."

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal