Brezilya Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan Brezilya cevizi, içerisinde bolca E ve B vitaminleri barındırıyor. Ayrıca magnezyum ve yüksek oranda selenyum içeren Brezilya cevizinin faydaları neler?

28.01.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 28.01.2019-11:32) Brezilya Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Ülkemizde yeni yeni tanınmaya başlayan Brezilya cevizi, içerisinde bolca E ve B vitaminleri barındırıyor. Ayrıca magnezyum ve yüksek oranda selenyum içeren Brezilya cevizinin faydaları neler? İşte yanıtı...

Brezilya cevizini diğer tüm kuruyemişlerimizden ayıran özelliği içeriğinde bulunan selenyum miktarıdır. Peki, süper besinler arasında üst sıralarda yer alan Brezilya cevizinin fayalarına birlikte bkalım.

Brezilya cevizinin faydaları:

- Brezilya cevizi çinko, Acrodermatitis enteropathica'nın tedavisine yardımcı olur. Bu, vücudun yeterli miktarda çinko ememediği nadir bir genetik bozukluktur.

- Hormon üretiminde vücudu destekler, çocuk sahibi olunmasını kolaylaştırır.

- İçerdiği antioksidanlardan biri olan ellagik asit sayesinde sinirleri koruyarak beyni güçlendirir. Ayrıca anksiyete, depresyon gibi ruhsal sıkıntılara karşı da yararlıdır.

- İçerdiği kalsiyum, sodyum, magnezyum ve potasyumun dengeli dağılımı sayesinde tansiyon kontrolünde etkilidir.

- İçerisindeki palmitoleik ve oleik asit dengeli bir kolesterol seviyesi için gereklidir ve kalp sağlığını güçlendirir.

- Brezilya cevizi yağı ciltte kuruluk, egzama ve sedef hastalığına karşı faydalı olabilen harika bir yumuşatıcıdır. İçerdiği bakır ile melanin üretimine fayda sağlayarak cildin zararlı UV ışınlarından korunmasında rol oynar.

- Brezilya fındığının içindeki aktif antioksidanlar bir çok kronik hastalığa karşı etkilidir. Bunların arasında kanser ve kalp hastalıkları da vardır. Selenyum ile aktive olan glutatyon kansere sebep olan serbest radikalleri yok eder.

- İçerdiği amino asitlerle kas fonksiyonlarının artmasına ve kasların güçlenmesine destek olur.

- Brezilya cevizi ayrıca saçları parlak, sağlıklı ve kırılmaya daha az eğilimli hale getiren omega 3'ler, E vitamini ve selenyum bakımından zengindir.

 

 Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal