Günde Ne Kadar Yeşil Çay Tüketilmeli?

Yeşil çayın sağlığımız için faydalı olduğu biliniyor. Ancak her besin gibi onunda aşırısı zarar. Peki günlük ne kadar yeşil çay tüketmeliyiz? Fazla tüketilmesi neye sebep olur?

21.01.2019-17:33 - (Son Güncelleme: 21.01.2019-17:26) Günde Ne Kadar Yeşil Çay Tüketilmeli?

Yeşil çayın sağlığımız için faydalı olduğu biliniyor. Ancak her besin gibi onunda aşırısı zarar. Peki günlük ne kadar yeşil çay tüketmeliyiz? Fazla tüketilmesi neye sebep olur? İşte yanıtlar..

Metabolizmayı güçlendirici etkisinin ve soğuğu önleme becerisinin yanı sıra, yeşil çay fincanınızdaki bir mucize gibi. Her gün tüketmeniz halinde tek bir fincanın bile birçok faydasını görebilirsiniz.

MİDE KANSERİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Eğer günde 1-2 fincan yeşil çay içiyorsanız doğru olanı yapıyorsunuz. Bununla birlikte günde 5 fincan içmenin mide kanseri riskini azalttığı görülüyor. Hatta eğer kilo vermek ve metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız bu sayı 7’ye çıkıyor. Medikal araştırmalar günde ne kadar çok yeşil çay içerseniz o kadar faydasını göreceğiniz konusunda hemfikir. Tabii bir üst limit var; 10 fincan. Eğer kafeine duyarlıysanız veya uykusuzluk sorunu çekiyorsanız 10 fincan bünyeniz için olumsuz bir etki yaratabilir.

HAMİLELER DİKKAT!

Çok fazla yeşil çay içmenin birkaç olumsuz sonucu da mevcut. Yeşil ve siyah çayda bulunan tanin, doğumda oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçen folik asit emilimini düşürüyor. Eğer hamileyseniz veya hamile kalmaya çalışıyorsanız, günlük yeşil çay tüketiminizi 2 fincanla sınırlı tutmanızda fayda var. Yeşil çay aynı zamanda demir emilimini düşürdüğü için yemeklerle ve öğün aralarında tüketilmemeli.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal