Günde 2 Defadan Fazla Diş Fırçalarsanız Bakın Ne Olur?

Kalp sağlığını bile etkileyen diş sağlığı nasıl korunur? Diş fırçalarken yapılan yanlışlar neler? Dil fırçalamak doğru mu? Günlük diş fırçalama rutini nasıl olmalıdır? Vücudun en önemli organlarından olan ağız ve diş sağlığını korumanın püf noktalarını derledik.

31.08.2019-13:30 - (Son Güncelleme: 31.08.2019-13:42) Günde 2 Defadan Fazla Diş Fırçalarsanız Bakın Ne Olur?

Diş sağlığına yeterli özen gösterilmezse bütün organlarımızı etkileyen hasarlar meydana gelebilir. İşte diş fırçalamada yapılması ve yapılmaması gerekenler.

DİŞ FIRÇALAMA TEKNİKLERİ

Dişleri fırçaladıktan sonra ağzı su ile doldurmak; Sık yapılan yanlışlardan biri de diş fırçalamanın ardından ağzı dolu su ile çalkalamaktır. Diş fırçalandıktan sonra ağız bol su ile çalkalanırsa florürü diş tam olarak emmeden tekrar atılır. Birçok kişinin yaptığı uygulama yerine sadece tükürerek uygulamaya son verilmelidir.

Dili temizlememek; Dil temizliğini birçok kişi es geçerek yapmıyor. Aslında kötü nefes ve bakterileri engellemek için dil temizliği de oldukça önemlidir. Dilde de bakteri oluşumu olur dilin temizlenmesinin de gerekli olduğu bilinir.

Günde 2 kereden fazla diş fırçalamak; Günde 2 kereden fazla diş fırçalamak ağız ve diş etlerine zararlı olabilir. Günde 2 kere yapılan fırçalamalar gerekli temizliği sağlayacaktır. Bu nedenle 2 den fazla diş fırçalamaya gerek yoktur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal