Gribe Karşı Alabileceğiniz Önlemler!

Genellikle 1-2 hafta içerisinde istirahat ederek ve bol sıvı tüketimiyle geçen grip çocuk, yaşlı ve bağışıklık sistemi düşük kişilerde dikkat edilmezse hayati tehlikelere neden olabiliyor. Peki, gripten korunmak için hangi önlemleri almak gerekir? Detaylar haberimizde…

04.02.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 04.02.2020-09:32) Gribe Karşı Alabileceğiniz Önlemler!

İnfluenza adı verilen bir virüsün yol açtığı grip, ilk dönemlerinde soğuk algınlığı ile karıştırılabiliyor. Genellikle influenza virüsüne maruz kaldıktan 2 gün sonra; yüksek ateş, burun akıntısı, öksürük, boğaz, kas ve baş ağrısı, gözlerde yanma, sulanma, kızarıklık gibi belirtiler gözlemlenmektedir. Çocuklarda bu belirtilere kusma, ishal, karın ağrısı da eşlik edebilmektedir. Nefesin hızlanması, göğüs ağrısı, dengesizlik, şuur bulanıklığı, aşırı kusma, morarma, yüksek ateş ve döküntüler, sıvı alımında yetersizlik gibi durumlarda zaman kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.

GRİP KAPIYI ÇALMADAN BUNLARA DİKKAT EDİN

Grip virüsü genellikle hasta bireylerin öksürmesi ve hapşırması ile ya da virüsün bulaşmış olduğu yüzeylere temas edilmesi sonucunda yayılmaktadır. Tek bir hapşırmada yarım milyona yakın virüs partikülü yayılabilmektedir. Grip salgınlarından korunabilmek için;

1- 6 aylık bebeklerden yaşlılara kadar grip aşısı önerilmektedir.

2- Su-sabun ile veya alkol bazlı özel el yıkama çözeltileri ile sık sık el yıkamak gripten korunmak için önemli bir yoldur.

3- Virüsün bulaşabileceği riskli yerlerde cerrahi maske kullanılabilir.

4- Hasta kişilerle yakın temastan kaçınılmalıdır.

5- Mecbur kalınmadıkça el sıkışmaktan kaçınılmalıdır.

6- Bağışıklık sistemini güçlendirmek için sağlıklı beslenmeye, antioksidan yönünden zengin gıdaların tüketimine özen gösterilmelidir.

7- Okullar, toplu taşıma araçları, sinema, tiyatro, cami gibi kalabalık ortamlarda daha da dikkatli olunmalıdır.

8-Hastalığın yayılmasını önlemek için öksürürken ya da hapşırırken ağzın ve burnun kapatılması gibi basit kişisel alışkanlıkların edinilmelidir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal